Försäkringsmedicin (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
219
Utgivningsdatum
2013-11-19
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
220 x 155 x 10 mm
Vikt
331 g
SAB
Ok-c
ISBN
9789144057323
Försäkringsmedicin (häftad)

Försäkringsmedicin

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2013-11-19
294
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Boken beskriver centrala försäkringsmedicinska begrepp ur ett både principiellt och kritiskt perspektiv samt ger en överblick över gällande regelverk. I boken framgår hur personförsäkringar utvecklats med tonvikt på svenska förhållanden men här finns även en jämförelse med andra närliggande länder. Försäkringsmedicinens medicinska och juridiska bedömningar belyses liksom dess kopplingar till juridiken och särskilt till skadeståndsrätten. Försäkringarnas innehåll och hur enskilda ärenden handläggs har förändrats varför flera områden, särskilt inom socialförsäkringen, är föremål för diskussion. Boken innehåller en kritisk analys av vissa sådana aspekter, bl.a. olika etiska perspektiv. Regelverken förändras i snabb takt och aktuella regler hämtas i dag framför allt via webben. Boken innehåller de viktigaste reglerna, framför allt inom socialförsäkringen, på en övergripande nivå.
Syftet är att ge läsaren en fördjupad förståelse för de medicinska och juridiska principer som är centrala inom försäkringsmedicinen. Den innehåller också en övergripande beskrivning av gällande regelverk i Sverige och vissa andra länder.
Boken vänder sig till personer som behöver en fördjupad förståelse för försäkringsmedicinska frågor, t.ex. läkare och annan sjukvårdspersonal, jurister och handläggare av personförsäkringar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Försäkringsmedicin
  2. +
  3. Den relativa arbetsförmågan : teoretiska och praktiska perspektiv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den relativa arbetsförmågan : teoretiska och pr... av Kerstin Ekberg (häftad).

Köp båda 2 för 611 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Försäkringsmedicin. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En mycket bra bok om försäkringsmedicin
    Indre Ljungar, 22 januari 2015

    Mycket bra och sammanfattande bok om grundprinciper i försäkringsmedicin. Rekommenderas till läkare som vill inhämta kunskaper på ett enkelt sätt. Boken täcker de flesta försäkringsmedicinska aspekterna och är lättläst.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna