Språkgrunden : svenska som andraspråk SASG (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
166
Utgivningsdatum
2011-08-26
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
245 x 170 x 10 mm
Vikt
370 g
SAB
Fct
ISBN
9789144057415
Språkgrunden : svenska som andraspråk SASG (häftad)

Språkgrunden : svenska som andraspråk SASG

(41 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2011-08-26
462
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Ord, ord och åter ord - det är den absolut viktigaste framgångsfaktorn när det gäller att utveckla ett språk. Och för att lära sig ord, måste man läsa texter. Bra texter.

ALLT-I-ETT-BOK MED digital DEL

Språkgrunden är en lätthanterlig, lagom omfattande allt-i-ett-bok på SvaG-nivå. Den innehåller intressanta autentiska texter om verkliga människor. Här möter eleven de sanna historierna om bl.a. den svenska superstjärnan i Japan, musikern som turnerar i världen, författaren som seglade till Karibien och tjejen som blev idrottskändis.

Till det kommer fylliga ordlistor, hörövningar, uttalsövningar, övningar i ordkunskap och grammatik samt skrivövningar i olika genrer - att arbeta med både i boken och i den digitala delen som hör till.

Språkgrunden inleds med ett kapitel om studieteknik, olika lärstilar och tips om hur språkinlärning kan göras mer effektiv. Därefter följer ett antal kapitel där en person och ett ämnesområde presenteras (i den digitala delen finns även intervjuer med dessa personer). Textmaterialet är varierat och består av faktatexter, berättelser, utdrag ur romaner, intervjuer, dikter, tidningsartiklar etc. Här finns också diagram och bilder.

I varje kapitel tränas dessutom skrivning inom en speciell genre, till exempel berättelse, beskrivning, sammanfattning, faktatext, instruktion och argumentation.

TEXTERNA VIKTIGAST

Det viktigaste i Språkgrunden är texterna. De är aktuella och valda för att passa både tonåringar och vuxna, män och kvinnor. De utförliga ordlistorna med förklaringar på svenska är till för att eleverna ska utöka sitt ordförråd på ett effektivt sätt. Dessutom finns gott om övningar på ord, ord med flera betydelser, idiomatiska uttryck och fasta uttryck.

Till texterna hör diskussionsfrågor, läsförståelsefrågor och tips på hur man hittar mer information. Det betyder att Språkgrunden passar både för enskilda studier och för bearbetning i grupp.

Grammatikövningarna behandlar bl.a. verb med partiklar och prefix, particip, ordbildning och ordföljd.

LÄRARMATERIAL

I lärarmaterialet till Språkgrunden finns kopieringsunderlag, extra övningar, kapiteltester, facit och texterna till hörförståelseövningarna. I lärarmaterialet finns även en cd-skiva med hörförståelseövningarna för uppspelning i klassrummet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Språkgrunden : svenska som andraspråk SASG
 2. +
 3. Språkgrunden Elevpaket - Digitalt + Tryckt - Andra upplagan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Språkgrunden Elevpaket - Digitalt + Tryckt - An... av Helena Thunberg (häftad).

Köp båda 2 för 889 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Språkgrunden : svenska som andraspråk SASG. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Väldigt bra lärobok
  Hefal Ahmad, 16 februari 2017

  Den är värd om man använder boken på ett bra sätt, man ska utmana sig själv när man vill lära sig en ny sak och det gäller allt.

 2. Ganska bra bok, med regler och man kan träna mer på...
  Rita Brazaite, 9 september 2013

  Ganska bra bok, med regler och man kan träna mer på internet. Det finns texter och olika övningar men jag ville mer grammatik.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Lena Thunberg

 • Västsahara : Afrikas sista koloni

  Lena Thunberg

  De har bott i flyktingläger i Saharas öken sedan 1975. Många av dem är födda i lägren och har aldrig sett sitt hemland Västsahara, som är ockuperat av Marocko. Alla har de släktingar i de ockuperade delarna av Västsahara. I över ett kvarts sekel h...

Bloggat om Språkgrunden : svenska som andraspråk SASG