Posthumanistiska nyckeltexter (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
233
Utgivningsdatum
2012-01-13
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
223 x 155 x 12 mm
Vikt
350 g
SAB
G
ISBN
9789144057477
Posthumanistiska nyckeltexter (häftad)

Posthumanistiska nyckeltexter

(6 röster)
Häftad Svenska, 2012-01-13
366
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Den här boken introducerar några viktiga författare på samtidsaktuella teoriområden. Donna Haraway, Karen Barad, Rosi Braidotti, Michel Callon, Gilles Deleuze, Félix Guattari, Michel Serres och Annemarie Mol presenteras i boken, som också innehåller översatta texter av dessa namn.

Boken ger en bakgrund till och en överblick över ett område i intensiv teoriutveckling. Här presenteras den så kallade materiella, posthumana eller ontologiska vändningen. Här kartläggs grunderna för olika posthumanistiska förhållningssätt till de både mänskliga och icke-mänskliga (djur, miljö, teknik) krafterna i vår värld så som de begreppsliggjorts inom filosofi, feministisk teori, kulturstudier och samhällsvetenskapliga studier av naturvetenskap, medicin och teknik.

Genom lästips och en omfattande litteraturlista öppnar boken för fortsatta studier och vidare diskussioner. Avslutningsvis finns också en omfattande ordlista med viktiga nyckelbegrepp som i sig ger en introduktion till ett heterogent forskningsfält.

Boken riktar sig till studenter, doktorander och andra nyfikna forskare inom olika tvärvetenskapliga eller disciplinära former av humaniora och samhällsvetenskap.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Posthumanistiska nyckeltexter
  2. +
  3. Könspolitiska nyckeltexter. Del 2, Från befolkningskris till talibantal 1930-2002

De som köpt den här boken har ofta också köpt Könspolitiska nyckeltexter. Del 2, Från befolkn... av Klara Arnberg, Fia Sundevall, David Tjeder (häftad).

Köp båda 2 för 495 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Posthumanistiska nyckeltexter