Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
612
Utgivningsdatum
2018-08-14
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
252 x 180 x 33 mm
Vikt
1429 g
ISBN
9789144057552
Byggnadsmaterial - Tillverkning, egenskaper och användning (kartonnage)

Byggnadsmaterial - Tillverkning, egenskaper och användning

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Kartonnage Svenska, 2018-08-14
495
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Byggbranschen använder ett mycket stort antal material, vars sammanlagda kostnad uppgår till drygt 40 procent av den totala byggkostnaden. Alla dessa olika material behandlas i denna bok. I de första elva kapitlen beskrivs och definieras materialens viktigaste egenskaper. Det gäller bl.a. värme, fukt, hållfasthet, deformation, beständighet och egenskaper vid brand. I den senare delen av boken behandlas de olika materialen var för sig. Där beskrivs deras tillverkning, uppbyggnad och egenskaper. Ett stort antal praktiska exempel visar på både lämpliga och olämpliga användningsområden. I ett antal kapitel finns enkla beräkningsexempel inklusive lösningar. De båda avslutande kapitlen behandlar materialens miljöpåverkan och principer för materialval.
Bokens målgrupp är studenter på de tekniska högskolornas/universitetens bygginriktade program och programmen för arkitektur, lantmäteri samt brandingenjör. Boken vänder sig även till studenter på bygginriktade utbildningar på de treåriga ingenjörsprogrammen. Dessutom bör boken kunna vara till nytta för arkitekter, konsulter, entreprenörer, byggherrar och förvaltare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Byggnadsmaterial - Tillverkning, egenskaper och användning
  2. +
  3. Bygga hus : illustrerad bygglära

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bygga hus : illustrerad bygglära av Bengt Strandberg, Fredrik Lavén (häftad).

Köp båda 2 för 894 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Byggnadsmaterial - Tillverkning, egenskaper och användning. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Gamla tentor
    Anhar Kalid, 28 februari 2019

    Jag använder inte den för mycket. För alla som ska köpa den gå bara genom gamla tentor och de gamla anteckningar.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Byggnadsmaterial - Tillverkning, egenskap...