Medelhavsvärlden : 3000 år av historia (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
223
Utgivningsdatum
2011-01-13
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
250 x 175 x 20 mm
Vikt
640 g
SAB
K.2,930
ISBN
9789144057729

Medelhavsvärlden : 3000 år av historia

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2011-01-13
377
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Den här boken skildrar Medelhavsvärldens äldsta historia - en del av världen som betytt och fortfarande betyder mycket för Europa. Det är i Medelhavsområdet som vi återfinner många av Europas historiska rötter: kejsartanken, med sitt ursprung i persiska härskarideal, liksom tankar om demokrati och diktatur och om medborgares rättigheter och skyldigheter. Grunden till europeisk intellektuell tradition lades i Medelhavsområdet. Redan för drygt tusen år sedan skrevs här historia, filosofi, drama och litteratur. Härifrån kommer också hela det judisk-kristna kulturarv som fortfarande i mångt och mycket präglar även dagens sekulariserade samhälle. I denna intressanta och innehållsrika bok får vi en introduktion till ett område med tretusenårig historia. Vi får del av en svunnen tids politiska spel och nuddar vid för den tiden nya filosofiska tankegångar. Vi får också en inblick i det sociala livet för kvinnor och män och kan se hur mycket - eller lite - som förändrats under tretusen år. Boken är avsedd för grundkurser i historiska ämnen på universitet och högskolor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Medelhavsvärlden : 3000 år av historia
 2. +
 3. Tillsammans : människan som människans räddning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tillsammans : människan som människans räddning av Lasse Berg (inbunden).

Köp båda 2 för 506 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Medelhavsvärlden : 3000 år av historia. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Riktigt bra sammanfattning
  Angelica, 3 juli 2020

  En översiktligt och lättläst sammanfattning av 3000 år av historia. Perfekt som utgångspunkt innan man senare kan dyka ner i mer utförligare historieskrivningar.

 2. Vad hände sedan?
  Louis Roussos, 28 juli 2016

  Boken är enkel att läsa och uppfyller väl de krav man kan ställa på den i fråga om att sammanfatta 3000 års Historia på knappt 300 sidor.
  Men en fråga som jag ofta har ställt mig, speciellt med tanke på min grekiska bakgrund är, vad hände sedan? Vad var det som gick fel?
  Varför är exempelvis Grekland av idag ett land utan utveckling och i väsentliga delar skilt från resten av västeuropeiska länder? Kan man hitta något samband eller förklaring med vad som hände för drygt 2000 år seda... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Eva Queckfeldt