Bort från styrning och kontroll : omvärdering av Lean service (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
288
Utgivningsdatum
2010-04-29
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Lisa Sjösten
Dimensioner
225 x 155 x 20 mm
Vikt
518 g
SAB
Qbi
ISBN
9789144057866

Bort från styrning och kontroll : omvärdering av Lean service

(3 röster)  |   Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2010-04-29
613
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Den gamla principen att ge order, styra och kontrollera (command-and-control) fungerar inte längre. Det finns ett bättre sätt att utforma och leda arbetet - ett bättre sätt att få arbetet att fungera väl. I boken tillämpar John Seddon Toyotas produktionssystem (skapat av Taiichu Ohno) på serviceorganisationer. Seddon förklarar också hur traditionella ledningsperspektiv som förespråkar ett toppstyrt beslutsfattande har skapat höga kostnader och service av dålig kvalitet. Detta innebär bland annat att chefer befinner sig långt ifrån sina kunder och sin egen verksamhet. Bort från styrning och kontroll - omvärdering av Lean service bryter ny mark. Boken utgår från grundläggande skillnader mellan tjänstesektorn och tillverkningsindustrin och visar på vilket sätt Toyota-systemets principer måste omformuleras innan de kan användas i serviceorganisationer. Seddon menar att TPS är ett nytt sätt att tänka, organisera och leda verksamheter och absolut inte en snabb lösning eller ett standardverktyg. Han förklarar hur ett systemtänkande leder till förbättrad service, större vinster, lägre kostnader, högre engangemang och ökad motivation.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Bort från styrning och kontroll : omvärdering av Lean service
 2. +
 3. Kapitalismens slut : myten om grön tillväxt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kapitalismens slut : myten om grön tillväxt av Ulrike Herrmann (inbunden).

Köp båda 2 för 812 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Bort från styrning och kontroll : omvärdering av Lean service. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Som chef var detta som att få ett slag i magen, först...
  Andis, 18 juni 2013

  Som chef var detta som att få ett slag i magen, först efter 100 sidor när John Seddon mer eller mindre talar om att allt du har trott på är fel är man rätt skeptisk. När man läst klart boken förstår man att han har rätt och det är bara att kavla upp armarna och sätta igång. Ett år efter att jag har läst boken kan jag säga med säkerhet att herr Seddon har rätt.
  Här handlar det om att helt enkelt byta sätt att tänka som chef och utgå från kundernas efterfrågan på ett helt annat sätt. Fokus ... Läs hela recensionen

 2. Ögonöppnare
  Mats H, 7 maj 2012

  Bra att översätta John Seddons bok eftersom den förtjänar att nå en större läsekrets i Sverige. Utmärkt läsning för dem som arbetar inom hälso- och sjukvård. Man får verkligen en tankeställare vad mål och mätetal kan ställa till. Att kommando - kontroll organisationer inte fungerar är ingen nyhet och kanske inte heller att organisationer ska ses som system eller flöden där förbättringsprocesser startas med att undersöka efterfrågan/kraven hos kunderna/patienterna. Men att börja en förändring ... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av John Seddon