Tysk grammatik (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Tyska
Antal sidor
119
Utgivningsdatum
2009-06-29
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
235 x 170 x 6 mm
Vikt
200 g
SAB
Ff.01
ISBN
9789144057965
Tysk grammatik (häftad)

Tysk grammatik

(7 röster)  |  Läs 4 recensioner
Häftad Tyska, 2009-06-29
219
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Tysk grammatik vänder sig till nybörjaren i tyska, både på högstadiet och gymnasieskolan och i studiecirklar. Författarens strävan har varit att ge enkla och raka svar på de frågor, som eleverna vill ha besvarade, och reda ut de problem, som de ställs inför. Den typografiska uppställningen med exempel och regler i olika spalter syftar till att göra grammatiken lättläst och överskådlig.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tysk grammatik
 2. +
 3. Tysk syntax för universitetsnivå

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tysk syntax för universitetsnivå av Sven-Gunnar Andersson, Margareta Brandt, Inger Rosengren, Ingemar Persson (häftad).

Köp båda 2 för 688 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Tysk grammatik. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Tysk Grammatik, när den är som klarast.

  Mycket tydlig och logisk,precis som det tyska språket
  också i sig självt är och alltid har varit. Helt enkelt suveränt bra!

 2. Bra
  Petra Holda, 16 november 2016

  En bok där man har ganska överskridit den tyska grammatiken. Men jag skulle säga att boken är mer för de som vill repetera tyska grammatiken än för nybörjare, för att ibland så hoppar den ganska mycket fram och tillbaka och vissa exempel på grammatiken borde även de förklaras.

 3. Äntligen en riktig grammatik
  Michael Andersson, 9 mars 2016

  Boken är ganska tunn, betydligt tunnare än den vi hade, för ett antal decennier sedan, i skolan. Den verkar dock vara betydligt mera pedagogiskt upplagd. Framför allt uppskattar jag, att författaren inte fallit för Svenska (språkförstörar-) Akademiens 'new speak'. Här är ackusativ ackusativ och dativ dativ.

 4. Gammaldags
  Jens Friberg, 19 april 2012

  Boken är problematisk att använda för den vanlige gymnasieeleven eftersom den bitvis använder sig av grammatiska termer som inte är uppdaterade.

  För den som är van vid att det heter preteritum blir det förvirrande när det står imperfekt och för den som är van vid att säga "subjekt och verbal" blir det underligt när det står "subjekt och predikat".

  Just dessa termerna är ofta problematiska för många av eleverna och det är därför viktigt att eleven inte råkar ut för en dubbel ... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Erik Jönsson

 • Fransk grammatik : övningsbok

  Erik Jönsson, Paul Touati

  Övningsbok till Fransk grammatik En lättillgänglig och överskådlig sammanfattning av franskt språkbruk. Framställningen har gjorts så enkel som ämnet medger men ändå någorlunda fullständig för att göra boken användbar för studerande såväl på grund...

 • Fransk grammatik

  Erik Jönsson, Paul Touati

  En lättillgänglig och överskådlig sammanfattning av franskt språkbruk.Framställningen har gjorts så enkel som ämnet medger men ändå någorlunda fullständig för att göra boken användbar för studerande såväl på grundskole- som gymnasienivå. Eftersom ...