Bedömning av svenska som andraspråk (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
124
Utgivningsdatum
2010-04-13
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 155 x 6 mm
Vikt
231 g
SAB
Eabfct,Fct
ISBN
9789144058207

Bedömning av svenska som andraspråk

(11 röster)  |   Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2010-04-13
287
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Många elever med annat modersmål än svenska har i dag svårt att nå upp till målen i skolans olika ämnen. Ofta beror detta på att deras svenska inte har utvecklats i samma takt som komplexiteten i skolans ämnes-undervisning. För att kunna stärka varje elevs språkutveckling krävs det dock att läraren har ett smidigt analysverktyg till sin hjälp.
Den här boken presenterar en modell för nivåbedömning i svenska som andraspråk förankrad i Processbarhetsteorin. Författarna beskriver de grammatiska utvecklingsstadier som har identifierats i svenska, och sätter in svenskan i ett större sammanhang genom att inta ett typologiskt perspektiv. De resonerar även kring hur man kan skapa förutsättningar för fortsatt språkutveckling.
Längst bak i boken finns en lättöverskådlig affisch som visar de olika utvecklingsstegen. Den är tänkt att vara till hjälp både för lärarens analys direkt på talsituationen och för elevens förståelse av den egna språkutvecklingen.
Boken vänder sig främst till blivande och verksamma lärare inom alla skolformer som kommer i kontakt med elever som har svenska som ett andraspråk.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Bedömning av svenska som andraspråk. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bra, men saknar exempel
    Hawlett, 4 september 2019

    En jättebra bok om hur man kan bedöma utveckling av svenska hos andraspråkinlärare (huvudsakligen från ett grammatiskt perspektiv). Det som jag saknar är några exempel på riktiga texter och deras bedömningar enligt mallen från boken.

  2. Toppen
    Sofia, 7 oktober 2015

    Bra och lättläst. Känns som om jag kommer ha användning av det jag läst. Kan absolut rekommenderas för alla som undervisar i svenska som andraspråk.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna