Från pest och kolera till nutida pandemihot : med en introduktion till folkhälsovetenskap (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
248
Utgivningsdatum
2011-09-13
Upplaga
1
Förlag
Andreas Vilhelmsson
Dimensioner
220 x 160 x 15 mm
Vikt
360 g
SAB
362.109,Vp
ISBN
9789144058924
Från pest och kolera till nutida pandemihot : med en introduktion till folkhälsovetenskap (häftad)

Från pest och kolera till nutida pandemihot : med en introduktion till folkhälsovetenskap

Häftad Svenska, 2011-09-13
209
Skickas inom 5-8 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Vad är ett folkhälsoproblem och vilka olika folkhälsoproblem har präglat mänsklighetens historia? Hur har Hippokrates läror påverkat dagens syn på folkhälsoarbete, och var i historien uppträder karantän som en folkhälsoåtgärd för första gången? Denna bok försöker inte bara att besvara dessa frågor, utan även förklara vad folkhälsovetenskap är samt berätta om folkhälsoarbetets historia. Boken är uppdelad i två delar där första delen är en introduktion till folkhälsovetenskap och där särskild vikt läggs vid att beskriva ämnets bredd och betydelse, samt avgränsning till andra discipliner. Bokens andra del tar upp folkhälsoarbetets historia med start i antiken och följer sedan dess utveckling genom historien fram till dagens moderna folkhälsoarbete. Bokens delar är intimt förknippade men kan även läsas var för sig.
Detta är den första introduktionsboken i folkhälsovetenskap som ges ut på svenska där folkhälsoarbetets historia behandlas i ett längre perspektiv. Boken är tänkt att kunna användas som kurslitteratur på olika universitets- och högskoleutbildningar som en introduktion till folkhälsovetenskap inom hälsovetenskaperna, men fungerar på grund utav sitt historiska innehåll även som en introduktion till framväxten av den moderna staten. Boken är även tänkt att kunna användas som en fördjupning inom forskningsrelaterad verksamhet men vänder sig även till grupper som professionellt arbetar med hälsa och hälsofrämjande arbete.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Från pest och kolera till nutida pandemihot : med en introduktion till folkhälsovetenskap
  2. +
  3. Global folkhälsa : om livsvillkor, sjukdomar och social rättvisa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Global folkhälsa : om livsvillkor, sjukdomar oc... av Andreas Vilhelmsson, Per-Anders Tengland (häftad).

Köp båda 2 för 509 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Andreas Vilhelmsson

  • Global folkhälsa : om livsvillkor, sjukdomar och social rättvisa

    Andreas Vilhelmsson, Per-Anders Tengland

    Aldrig i mänsklighetens historia har jordens befolkning haft det så bra som de har det nu. Världens rikedomar är större än de någonsin tidigare varit, och i takt med det ökade välståndet blir världens invånare överlag allt friskare och allt äldre....