(Van)modernitet och identitet (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
106
Utgivningsdatum
2012-06-05
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
223 x 155 x 7 mm
Vikt
173 g
SAB
Oa,301
ISBN
9789144059013
(Van)modernitet och identitet (häftad)

(Van)modernitet och identitet

Häftad Svenska, 2012-06-05
237
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
En tilltagande globalisering, konsumtion och individualism har de senaste decennierna dramatiskt förändrat det sociala landskapet. Denna förändring syns i dominansen av bestämda logiker samt i en teknifiering och mediefiering av våra liv. Därtill finns idag en aldrig tidigare skådad upptagenhet med och frihet att själva forma vår egen identitet. Detta till trots känner många människor sig vilsna, otrygga och missnöjda. Skälen står att finna i att vi lever i ett vanmodernt samhälle.

(Van)modernitet och identitet är en bok om att förstå samhället - och sig själv som en del av detta samhälle. Utifrån ett sociologiskt betraktelsesätt och vardagliga observationer belyser boken samtidens egenheter och avkräver läsaren en reaktion. Boken vänder sig till högskolestuderande inom alla ämnen och utbildningar där samhället och samtiden studeras.
Det senmoderna samhällets logiker är inte bara skapade av människor, dessa logiker skapar också människorna. Rättframt, levande och tänkvärt visar Stier på globaliseringens, teknikens och mediernas följder för människors identitetsskapande och välbefinnande. 

 

Lars-Erik Berg, professor i socialpsykologi vid Högskolan i Skövde
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. (Van)modernitet och identitet
  2. +
  3. Båten i parken : introduktion till samhällsstudier

De som köpt den här boken har ofta också köpt Båten i parken : introduktion till samhällsstudier av Per Månson (häftad).

Köp båda 2 för 457 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om (Van)modernitet och identitet