Beteendemedicinska tillämpningar i sjukgymnastik (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
123
Utgivningsdatum
2012-01-13
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
230 x 160 x 7 mm
Vikt
190 g
SAB
Vma,615.82
ISBN
9789144059358
Beteendemedicinska tillämpningar i sjukgymnastik (häftad)

Beteendemedicinska tillämpningar i sjukgymnastik

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2012-01-13
297
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
I stort sett varje åtgärd som planeras och genomförs inom sjukgymnastik innebär att patienten måste genomföra en mer eller mindre omfattande hälsorelaterad beteendeförändring. Om inte patienten kan få till stånd denna beteendeförändring hjälper det inte hur evidensbaserad, specificerad och överenskommen åtgärden är - patienten kommer att misslyckas. Den här boken har kommit till för att fylla ett behov av en grundläggande och sammanhängande text som beskriver hur sjukgymnaster kan arbeta systematiskt tillsammans med sina patienter för att stödja en hälsorelaterad beteendeförändring hos patienten. Fokus ligger på det praktiska genomförandet. Alla steg i processen illustreras med hjälp av patientfall. Beteendemedicin är ett tvärvetenskapligt och interdisciplinärt kunskapsområde som fokuserar på sambandet mellan beteende och biomedicinska faktorer i alla stadier av sjukdomsutveckling. Centralt är betydelsen av dessa faktorer för individens upplevelse av hälsa eller ohälsa i relation till sjukdomstillståndet.

Boken innehåller tydliga hänvisningar till den teoretiska bakgrunden för alla åtgärder. Den teoretiska basen för beteendemedicin rymmer teorier om beteende och beteendeförändring på såväl intra och interpersonell nivå som på organisations- och samhällsnivå.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Beteendemedicinska tillämpningar i sjukgymnastik
  2. +
  3. Sjukgymnastik vid nedsatt lungfunktion

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sjukgymnastik vid nedsatt lungfunktion av Lone Olséni, Per Wollmer (häftad).

Köp båda 2 för 677 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Beteendemedicinska tillämpningar i sjukgymnastik. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bra konkret metodbok!
    Ann Linda Viktoria Jäger, 6 februari 2014

    Suverän konkret metod som är kompletterar oss sjukgymnaster väl! Bra skriven bok med löpande patientfall att hänga upp metoden på. Rekommenderas!

Visa alla 1 recensioner