Språkämnet svenska : ämnesdidaktik för svensklärare (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
129
Utgivningsdatum
2012-08-09
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 154 x 9 mm
Vikt
200 g
SAB
407.1,Eabfc
ISBN
9789144059365
Språkämnet svenska : ämnesdidaktik för svensklärare (häftad)

Språkämnet svenska : ämnesdidaktik för svensklärare

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2012-08-09
264
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Ämnet svenska har en position som skolans största och kanske viktigaste ämne, inte minst eftersom språket bär undervisning och lärande också i alla andra ämnen. I den här boken fokuseras språkdelen i svenskämnet så som den framträder i de nya kurs-
och ämnesplanerna för grundskolans år 7-9 och gymnasiet. Med utgångspunkt i styrdokumenten diskuterar författaren innehåll och didaktiska förutsättningar för svenskämnet som ett modernt språkämne. Grundmomenten skriva, läsa, tala och lyssna ges stort utrymme men också språkvetenskapliga ämnesdelar som grammatik, språkhistoria, språksociologi och grannspråksundervisning. Även svenskämnets ansvar att ge förberedelse för akademiskt skrivande beskrivs utförligt i boken.
Språkämnet svenska ställer viktiga frågor om svenskämnets innehåll och genomförande. Målet är att visa på rikedomen i språk-ämnet svenska och att diskutera möjliga vägar för blivande och verksamma lärare att förverkliga intentionerna i Gy2011 och Lgr11.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Språkämnet svenska : ämnesdidaktik för svensklärare
  2. +
  3. Sex substanser som förändrar ditt liv : dopamin, oxytocin, serotonin, kortisol, endorfin, testosteron

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sex substanser som förändrar ditt liv : dopamin... av David J P Phillips (kartonnage).

Köp båda 2 för 483 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Språkämnet svenska : ämnesdidaktik för svensklärare. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Lärarutbildning
    dianajessica, 19 februari 2014

    Mycket bra handbok för blivande lärare och kommer absolut använda mig av den vid behov. Ett extra plus är att den är väldigt lättläst, inga krångligheter utan författaren går rakt på sak.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Sofia Ask