Arc-en-ciel 8 - elevpaket (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2012-05-28
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
225 x 210 x 16 mm
Vikt
701 g
SAB
Fj
ISBN
9789144059655
Arc-en-ciel 8 - elevpaket (häftad)

Arc-en-ciel 8 - elevpaket

Häftad Svenska, 2012-05-28
301
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Elevpaket 

Arc-en-ciel 8, som består av en tryckt elevbok, ett övningshäfte och ett digitalt läromedel som innehåller bl.a. en unik uttalsmetod, många bild- och ljudövningar och en fördjupning i enkla romaner som väcker läslust. Här får eleverna bekanta sig med Frankrike, Kanada, Västindien och Senegal. 

LGR 11 

Serien Arc-en-ciel följer den nya läroplanen Lgr 11 väl, bl.a. genom att dialoger och händelser äger rum i vitt skilda sammanhang: allt från serietidningsmuseum i Belgien till arbete bland Läkare utan gränser i Haiti. Texterna skiftar mellan dialoger, faktarutor, reportage, ordspråk och artiklar. Artister presenteras så att eleven själv kan hitta sånger. Den återkommande övningen Ā toi de trouver uppmanar eleverna att söka vidare på nätet eller i andra källor. Eleven skriver systematiskt "olika slags texter". Kapitelmålen är tydliga. 

LÄROBOK 


  • Uttal. Som namnet antyder har varje kapitel sin färg (t.ex. bleu), som i sin tur är kopplad till en stavelse (t.ex. eu) och ett uttal, vilka övas särskilt. 


  • Texter. Nio kapiteltexter med mycket dialoger varvas med tre franska reportage om exempelvis Haiti, Paris-Dakar och den lättläst romanen La momie du Louvre. I varje kapitel finns korta realiatexter på svenska. 


  • Övningar. De fyra färdigheterna övas. Den spännande Projet de travail volontaire-övningen går ut på att varje elev stegvis skriver om en volontärresa. Flertalet övningar har testats av flera elevgrupper. ÖVNINGSHÄFTE 

I övningshäftet, som ingår i paketet, övas kapitlets centrala delar. Här finns också utförligare grammatik med extraövningar som vässar elevernas kompetens. 

DIGITALt läromeDEL 


  • boken i digital form med uppläsning och textföljning


  • interaktiva övningar av grammatik, ordförråd och uttal


  • inspelningar gjorda av professionella skådespelare I våra digitala läromedel kan du alltid söka i innehållet. Du kan också göra egna anteckningar och markera viktiga stycken i texten som sparas automatiskt och som enkelt kan samlas ihop och skrivas ut. Det digitala läromedlet kan användas på dator, surfplatta och i mobil och aktiveras med koden som finns i elevboken. Här kan du läsa mer om hur du aktiverar ditt digitala läromedel: https://www.studentlitteratur.se/#aktiveraprodukt
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Arc-en-ciel 8 - elevpaket
  2. +
  3. Arc-en-ciel 9 Elevpaket - Digitalt + Tryckt - Franska för åk 6-9

De som köpt den här boken har ofta också köpt Arc-en-ciel 9 Elevpaket - Digitalt + Tryckt - F... av Marie-Elen Osbeck, Cécile Tartar Jönsson (häftad).

Köp båda 2 för 601 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Arc-en-ciel 8 - elevpaket