Processbaserad verksamhetsutveckling : varför, vad, hur? (häftad)
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
540
Utgivningsdatum
2012-08-22
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
250 x 180 x 30 mm
Vikt
1206 g
SAB
Qbaab,658.402
ISBN
9789144059761
Processbaserad verksamhetsutveckling : varför, vad, hur? (häftad)

Processbaserad verksamhetsutveckling : varför, vad, hur?

(8 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad,  Svenska, 2012-08-22
445
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Den nya upplagan av boken innebär en kraftig omstrukturering, väsentlig omarbetning och utökning baserad på erfarenheter av ytterligare tio års praktiskt arbete, undervisning och forskning inom processområdet och där de tankegångar, koncept och metoder som ursprungligen presenterades har legat till grund.

Någon har sagt att "förändring är det enda konstanta" och bokens innehåll har naturligtvis anpassats till dagens verklighet och värderingar i näringsliv, offentlig sektor och andra typer av organisationer. I kanske ännu högre grad än tidigare räcker den traditionella hierarkiska och funktionsorienterade organisationsformen inte till för att tillmötesgå dagens och morgondagens krav och förväntningar. Konkurrensen blir ständigt hårdare, utvecklingen snabbare, utrymmet för felsatsningar allt mindre och anpassningsförmågan allt viktigare. Inget kan rädda ens den mest framgångsrika organisation om den inte fortsätter utvecklas i snabb takt.

Boken täcker alla de faser som ingår i en förändringsprocess, från arbetet med att skapa medvetande om problem och möjligheter, via identifiering, kartläggning, mätning, analys, utveckling och etablering av processer, till hur man möter framtidens utmaningar i en kundfokuserad verksamhet. Ökad fokus har lagts bl a på att besvara frågan "hur ?" och på processer i ett fortvarighetstillstånd men också på ledningsprocesser, på anpassning till dagens linjeorganisation samt på att relatera processorienteringen till andra koncept för verksamhetsutveckling.

Denna bok riktar sig till såväl studerande vid universitet och högskolor som till yrkesverksamma praktiker med ledningsuppgifter eller ansvar för verksamhetsutveckling.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Processbaserad verksamhetsutveckling : varför, vad, hur?
 2. +
 3. Våga vinn : processorientering för alla

De som köpt den här boken har ofta också köpt Våga vinn : processorientering för alla av Anders Ljungberg, Everth Larsson (inbunden).

Köp båda 2 för 769 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Processbaserad verksamhetsutveckling : varför, vad, hur?. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Okritisk granskning
  Student, 11 september 2014

  Ganska förbehållslös hyllning till processarbetssättet och utan egentlig problematisering. Kan vara bra som "uppslagsbok" för processer, men landar ganska tidigt och leder till fler frågor än svar. Måste kompletteras med andra böcker om man vill ha en mer objektiv och bredare översikt (som kursbok).

 2. Bibeln för processbaserad verksamhetsutveckling!
  Mathias Lindell, 25 februari 2014

  Fantastisk bok, otroligt innehållsrik, tydlig i ett komplicerat och relativt odokumenterat ämne. Finns ingen bättre bok om ni vill fördjupa er inom ämnet.

 3. Sådär...
  Marcus Persson, 11 februari 2014

  Boken kan vara svårförstådd och verkligen insnöad på att allt med processer är det bästa som finns och allt annat är skitdåligt...
  Priset är OK men innehållet var inte särskilt bra.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av författarna