Existentiella frågor : inom vård och omsorg (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
221
Utgivningsdatum
2012-08-16
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
220 x 155 x 10 mm
Vikt
329 g
SAB
V
ISBN
9789144060668
Existentiella frågor : inom vård och omsorg (häftad)

Existentiella frågor : inom vård och omsorg

(2 röster)
Häftad Svenska, 2012-08-16
285
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
En mycket viktig fråga inom all vård och omsorg är om och hur personalen hjälper patienten att bearbeta hans eller hennes existentiella frågor. När livet går sin gilla gång är det säkert så att de flesta människor ganska sällan funderar över de stora meningsfrågorna. Men när vi drabbas av sjukdom eller andra svårigheter och därigenom blir beroende av andras vård och omvårdnad, börjar vi ofta fundera över meningen med det som hänt och händer. Den vanligaste frågan är kanske - varför?

Att hjälpa patienten att bearbeta existentiella frågor upplevs inte sällan som svårt av personalen. Det är svårt att bemöta dessa frågor och funderingar, och det är lätt att känna sig otillräcklig. Resultatet kan bli att man väljer att dra sig undan. Det kan också vara så att patienter och personal har olika uppfattning om vilka frågor som är viktiga och angelägna. Det är inte heller alltid frågorna verbaliseras, även om de ständigt är närvarande inom patienten. Att hjälpa den vårdade att verbalisera frågorna blir därför en viktig uppgift för personalen.

Existentiella frågor - inom vård och omsorg riktar sig till studerande och redan yrkesverksamma inom samtliga hälso- och sjukvårdsutbildningar. Tanken är att boken ska vara en källa till kunskap och reflektion för att kunna närma sig de svåra men viktiga existentiella frågorna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Existentiella frågor : inom vård och omsorg
 2. +
 3. Perspektiv på empati

De som köpt den här boken har ofta också köpt Perspektiv på empati av Jan Arlebrink (häftad).

Köp båda 2 för 582 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jan Arlebrink

 • Grundläggande vårdetik - - teori och praktik

  Jan Arlebrink

  För att bli en god vårdare av den sjuka människan krävs kunskaper inom vård och medicin. Dessutom ska man ha förmåga att reflektera över sina handlingar och kunna se vilka konsekvenser de får för människan man vårdar. Därför krävs det att vårdaren...

 • Perspektiv på empati

  Jan Arlebrink

  Empati är ett begrepp som ofta används inom vården, och begreppet har en nära relation till flera andra företeelser inom hälso- och sjukvården. Boken inleds med en beskrivning av empatins evolutionära ursprung. Därefter sätts empati i relation til...