Existentiella frågor : inom vård och omsorg (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
221
Utgivningsdatum
2012-08-16
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
220 x 155 x 10 mm
Vikt
329 g
SAB
V
ISBN
9789144060668
Existentiella frågor : inom vård och omsorg (häftad)

Existentiella frågor : inom vård och omsorg

(2 röster)
Häftad Svenska, 2012-08-16
295
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
En mycket viktig fråga inom all vård och omsorg är om och hur personalen hjälper patienten att bearbeta hans eller hennes existentiella frågor. När livet går sin gilla gång är det säkert så att de flesta människor ganska sällan funderar över de stora meningsfrågorna. Men när vi drabbas av sjukdom eller andra svårigheter och därigenom blir beroende av andras vård och omvårdnad, börjar vi ofta fundera över meningen med det som hänt och händer. Den vanligaste frågan är kanske - varför?
Att hjälpa patienten att bearbeta existentiella frågor upplevs inte sällan som svårt av personalen. Det är svårt att bemöta dessa frågor och funderingar, och det är lätt att känna sig otillräcklig. Resultatet kan bli att man väljer att dra sig undan. Det kan också vara så att patienter och personal har olika uppfattning om vilka frågor som är viktiga och angelägna. Det är inte heller alltid frågorna verbaliseras, även om de ständigt är närvarande inom patienten. Att hjälpa den vårdade att verbalisera frågorna blir därför en viktig uppgift för personalen.

Existentiella frågor - inom vård och omsorg riktar sig till studerande och redan yrkesverksamma inom samtliga hälso- och sjukvårdsutbildningar. Tanken är att boken ska vara en källa till kunskap och reflektion för att kunna närma sig de svåra men viktiga existentiella frågorna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Existentiella frågor : inom vård och omsorg
  2. +
  3. Kroppen håller räkningen : hjärna, sinne och kropp vid läkning efter psykiskt trauma

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kroppen håller räkningen : hjärna, sinne och kr... av Bessel Van Der Kolk (häftad).

Köp båda 2 för 514 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jan Arlebrink