Skolfrånvaro : KBT-baserat kartläggnings- och åtgärdsarbete (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2011-02-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
222 x 155 x 5 mm
Vikt
220 g
SAB
Doe
ISBN
9789144060675
Skolfrånvaro : KBT-baserat kartläggnings- och åtgärdsarbete (häftad)

Skolfrånvaro : KBT-baserat kartläggnings- och åtgärdsarbete

(1 röst)
Häftad Svenska, 2011-02-01
267
Skickas inom 2-5 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Barn och ungdomar som inte går till skolan tenderar att bli osynliga och glömmas bort. De går då miste om mycket som de både behöver och har rätt till. De riskerar också att utveckla svårigheter som kan bli hinder i såväl den personliga utvecklingen som i integreringen in i vuxensamhället. Skolfrånvaro riskerar att ge långtgående effekter som psykisk ohälsa och socialt utanförskap. Med både individen och samhället i fokus, och ur såväl ett kortsiktigt som ett långsiktigt perspektiv, är det mycket angeläget att tidigt upptäcka och systematiskt stödja elever som uppvisar tendenser till skolfrånvaroproblematik.

Boken syftar till att ge handfasta råd och verktyg för att systematiskt kartlägga, åtgärda och förebygga skolfrånvarosituationer. Utöver en konkret arbetsstruktur för att arbeta mot en ökad skolnärvaro erbjuds grundläggande psykologisk kunskap om beteenden, motivation och förändringsarbete. Skolfrånvaro - KBT-baserat kartläggnings- och åtgärdsarbete vänder sig till skolledare, lärare och övrig personal inom och utanför skolan, som psykologer, specialpedagoger, kuratorer, skolsköterskor, skolläkare, socialtjänst och BUP.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skolfrånvaro : KBT-baserat kartläggnings- och åtgärdsarbete
  2. +
  3. Hemmasittare och vägen tillbaka : Insatser vid långvarig skolfrånvaro

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hemmasittare och vägen tillbaka : Insatser vid ... av Peter Friberg, Martin Karlberg, Ia Sundberg Lax, Robert Palmér (häftad).

Köp båda 2 för 476 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Mindfulness : medveten närvaro som levnadsstrategi

    Viktoria Konstenius

    Mindfulness - medveten närvaro som levnadsstrategi är en bok som kan förändra ditt liv! Den här boken hjälper dig att delta i livet medan det pågår. Mindfulness, eller medveten närvaro, väcker idag stort intresse eftersom många upplever att livet ...