Grupphandledning : forskning och erfarenheter från olika verksamhetsområden (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
232
Utgivningsdatum
2010-03-19
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Hammar Chiriac, Eva (förf.) / Ahlgren, Thorbjörn (förf.) / Hylander, Ingrid (förf.) / Guvå, Gunilla (förf.) / Sandahl, Christer (förf.) / Näslund, Johan (red.) / Ögren, Marie-Louise (red.)
Dimensioner
223 x 154 x 12 mm
Vikt
340 g
SAB
Eab,Vlbd
ISBN
9789144060699

Grupphandledning : forskning och erfarenheter från olika verksamhetsområden

(4 röster)
Häftad,  Svenska, 2010-03-19
389
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Handledning i grupp tillämpas idag inom ett flertal verksamhetsområden, ofta i syfte att spara pengar, men även för att avhjälpa bristen på handledare. Det finns då en uppenbar risk att grupphandledning blir individuell handledning i turordning snarare än att man faktiskt använder sig av de grupprocesser som uppstår och verkar i en grupp. Grupphandledningens möjligheter och utmaningar belyses inom olika verksamheter utifrån såväl ett "praktikerperspektiv" som utifrån aktuell forskning och teori inom området.

Bokens författare har alla mångårig erfarenhet av såväl praktisk tillämpning som forskning inom handlednings- och grupp-/organisationsområdet. Vardagliga exempel på frågeställningar som brukar aktualiseras inom grupphandledningens olika tillämpningsområden har tagits som utgångspunkt. Boken vänder sig till läsare som är intresserade av och arbetar med handledning i grupp inom områden som vård, omsorg, socialt arbete, pedagogik, psykoterapi, konsultation, organisation, ledarskap och forskning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Grupphandledning : forskning och erfarenheter från olika verksamhetsområden
  2. +
  3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 618 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna