Politiskt deltagande (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
PDF med Adobe-kryptering (2.1 MB)
Om Adobe-kryptering
PDF-böcker lämpar sig inte för läsning på små skärmar, t ex mobiler.
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2010-04-07
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
ISBN
9789144063997
Politiskt deltagande (e-bok)

Politiskt deltagande (e-bok)

E-bok (PDF - DRM), Svenska, 2010-04-07
259
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Den offentliga makten utgår från folket. Men hur väl rimmar det med sjunkande valdeltagande? Att politiskt deltagande kan ta sig andra former än att gå och rösta på valdagen eller att engagera sig ett politiskt parti står i dagens läge klart. Andra vägar för att påverka samhällets utveckling, som demonstrationer, politisk konsumtion och aktioner via internet blir allt vanligare på bekostnad av traditionella former.

Politiskt deltagande är ett av statsvetenskapens centrala områden, med en omfattande, men ofta splittrad forskning att stå på. Här introduceras de mest centrala forskningsresultaten inom området. Det politiska deltagandet i Europa presenteras i jämförande analyser. Boken tar också ett brett grepp på forskningsområdet, och ger en historisk redogörelse för hur vi fick våra politiska rättigheter, tillsammans med teoretiska perspektiv på och förklaringar till olika former av deltagande. Ett centralt tema är den förändring som har skett i medborgarnas sätt att vara politiskt aktiva. Här diskuteras hur det politiska systemet, där partierna står i centrum, förhåller sig till ökade krav på inflytande som kommer underifrån.

Boken riktar sig till grundläggande kurser i statsvetenskap.

E-boken baseras på den tryckta utgåvan från 2007.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Åsa Von Schoultz

  • Komparativ politik - Institutioner och beteende

    Carsten Anckar, Thomas Denk, Lauri Karvonen, Åsa Von Schoultz

    Hur fungerar politiska system? Hur är de uppbyggda och hur skiljer de sig åt länder emellan? Det är några av de frågor som behandlas i Komparativ politik. Utöver en presentation av grundläggande begrepp och metoder jämförs centrala institutioner, ...