Femininiteter, maskuliniteter och kriminalitet - Genusperspektiv inom svensk kriminologi (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
PDF med Adobe-kryptering (1.6 MB)
Om Adobe-kryptering
PDF-böcker lämpar sig inte för läsning på små skärmar, t ex mobiler.
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2010-04-07
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
ISBN
9789144064987
Femininiteter, maskuliniteter och kriminalitet - Genusperspektiv inom svensk kriminologi (e-bok)

Femininiteter, maskuliniteter och kriminalitet - Genusperspektiv inom svensk kriminologi E-bok

E-bok (PDF - DRM), Svenska, 2010-04-07
269
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Vad händer om vi söker oss bakom kriminologins stereotyper om män som brottslingar och kvinnor som offer? Med vilka metoder kan vi undersöka gårdagens och dagens innebörder av genus och brott? Är verkligen kvinnors och mäns kriminella karriärer väsensskilda? Kan unga flickors våldsutövande tolkas som feminint? Hur kan några soldater ur den svenska Kfor-styrkan som stämplade prostituerade de besökt med hallmärket "godkänt kött" förstås? Och varför frågar rätten en målsägande i ett våldtäktsmål om hon skulle kunna tänka sig att genomföra de aktuella handlingarna under andra omständigheter?

Författarna till denna antologi söker svar på dessa och andra frågor genom olika metoder och inom olika fält. Genom narkotikabrukande kvinnors livshistorier, kriminalstatistik, teorikritik, metodflexibilitet, dokumentforskning och intervjuer inom prostitutionen, fältbesök i "manliga miljöer", reflexivitet över den egna intervjurollen, domar om sexuella trakasserier och våldsbrott m.m. belyses en mängd olika frågor kring genus inom kriminologisk forskning.

Boken vänder sig till studenter och forskare på universitet och högskola inom ämnen som kriminologi, sociologi, socialt arbete, genusvetenskap och juridik. Författarnas skiftande ämnestillhörighet gör att antologin även kan användas inom andra samhällsvetenskapliga och humanistiska fält.

E-boken baseras på den tryckta utgåvan från 2003.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »