Operationssjukvård : operationssjuksköterskans perioperativa omvårdnad (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
452
Utgivningsdatum
2012-08-23
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Madeleine Midenstrand, Madeleine Midenstrand
Medarbetare
Hansen, Ingeborg (förf.)
Dimensioner
223 x 154 x 23 mm
Vikt
648 g
SAB
Vf,617
ISBN
9789144066219
Operationssjukvård : operationssjuksköterskans perioperativa omvårdnad (häftad)

Operationssjukvård : operationssjuksköterskans perioperativa omvårdnad

(9 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2012-08-23
617
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
God och försvarbar operationssjukvård bygger på kunskap, men också på respekt för den enskilda människans liv och värdighet. Operationsavdelningen är en högteknologisk avdelning och i den miljön ska patienten bli sedd och omhändertagen. Teknik och omsorg ska förenas! Boken Operationssjukvård synliggör operationssjuksköterskan som omvårdande yrkesutövare med utgångspunkt i operationssjuksköterskans befogenhetsområde och funktionsansvar. Boken består av tre delar:

Del 1 Vård, kunskap och handlingar på operationsavdelningen utgår från operationssjuksköterskans möte med patienten. Centrala teman är utveckling av professionellt omdöme och handlag i operationssjukvården. I denna del beskrivs också krav på operationsavdelningens fysiska utformning.

Del 2 Operationssjuksköterskans yrkesmässiga grund behandlar den direkt patientinriktade omvårdnadsfunktionen, som beskrivs utifrån operationssjuksköterskans förebyggande, behandlande och lindrande funktioner.

Del 3 Operationssjuksköterskans formella ansvar handlar om den indirekt patientinriktade omvårdnadsfunktionen. De teman som belyses är dokumentation, administration, pedagogik, utveckling och forskning.

Varje kapitel avslutas med nyckelord, frågor att reflektera över och litteraturförteckning. Boken är rikt illustrerad. Den primära målgruppen är studerande vid vidareutbildningar i operationssjukvård, men boken är också användbar för operationssjuksköterskor som arbetar på operationsavdelningar, dagkirurgiska enheter och kirurgiska polikliniker.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Operationssjukvård : operationssjuksköterskans perioperativa omvårdnad
  2. +
  3. Vårdhygien : vårdrelaterade infektioner och antibiotikaresistens

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vårdhygien : vårdrelaterade infektioner och ant... av Göran Hedin (häftad).

Köp båda 2 för 953 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Operationssjukvård : operationssjuksköterskans perioperativa omvårdnad. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Lärorik
    Sappo, 13 november 2014

    Bra bok. Har inte hunnit läsa hela än, men den är innehållsrik, bra skriven och lätt att ta till sig innehållet.

Visa alla 1 recensioner