Varför etnologi? (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
117
Utgivningsdatum
2012-06-29
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
20 x 120 x 7 mm
Vikt
133 g
SAB
M
ISBN
9789144067353
Varför etnologi? (häftad)

Varför etnologi?

(1 röst)
Häftad Svenska, 2012-06-29
189
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Även om människor är olika har vi också mycket gemensamt. Världen befinner sig ofta förvånansvärt nära, och transnationella erfarenheter omformulerar och nyskapar svenska normer, vanor och traditioner. Minnen av migration och erfarenheter från olika kulturer blandas i svensk vardag med gamla sedvänjor, och bildar tillsammans nya traditioner. Etnologer hävdar att kunskap om kulturella processer är väsentliga för att människor ska förstå sina liv. Etnologin kan förklara varför vi gör som vi gör, varför vi är som vi är och hur vi kan förändra vår framtid.

Boken är en introduktion till etnologiämnet på universitet och högskolor. Framställningen tar sin utgångspunkt i den elementära funderingen "Varför etnologi?" och ger nybörjar-studenten svar på grundläggande frågor om ämnet. Författaren diskuterar också hur minnen, traditioner och kulturarv kan tolkas ur ett etnologiskt perspektiv och ger en koncentrerad översikt över den svenska etnologiska forskningens utveckling.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Varför etnologi?
  2. +
  3. Etnologiskt fältarbete

De som köpt den här boken har ofta också köpt Etnologiskt fältarbete av Lars Kaijser, Magnus Öhlander, Lizette Gradén, Eva Fägerborg, Eva Silvén (häftad).

Köp båda 2 för 509 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Birgitta Svensson