Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
336
Utgivningsdatum
2019-01-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
245 x 172 x 21 mm
Vikt
733 g
ISBN
9789144067421
Forskningsmetodik för ingenjörer och andra problemlösare (häftad)

Forskningsmetodik för ingenjörer och andra problemlösare

Häftad Svenska, 2019-01-01
230
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
I den här boken beskrivs hela forskningsprocessen: från problemformulering till presentation och granskning av resultat. Den är avsedd för metodkurser inom tekniska utbildningar, med utgångspunkt i ingenjörsutbildningens vetenskapstradition och ingenjörens bildningshistoria. Boken redogör för ett urval av forskningsmetoder tillsammans med ingenjörsvetenskapliga perspektiv på vetenskapsteori, forskningsmetod och tekniker för datainsamling. Utöver att förklara och ge exempel på centrala begrepp i det metodologiska landskapet behandlar boken också etik, kvalitet och kommunikation.

Boken handlar om planering, genomförande och granskning av examensarbeten och andra vetenskapliga undersökningar. Genom flera praktiska exempel på hur vetenskapliga undersökningar kan genomföras inom ingenjörsvetenskapen ökar boken förståelsen för forskningsmetodik som är relevant för just ingenjörer.
Forskningsmetodik - För ingenjörer och andra problemlösare kan även användas som grundbok i metod för andra utbildningsinriktningar, med problemlösning i fokus. Boken fungerar såväl under utbildningens tidigare delar som på forskarnivå.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Forskningsmetodik för ingenjörer och andra problemlösare
  2. +
  3. Hållbar utveckling : en introduktion för ingenjörer och andra problemlösare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hållbar utveckling : en introduktion för ingenj... av Fredrik Gröndahl, Magdalena Svanström (häftad).

Köp båda 2 för 658 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Bloggat om Forskningsmetodik för ingenjörer och andr...