Nuklearmedicin (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
190
Utgivningsdatum
2013-11-19
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
245 x 170 x 10 mm
Vikt
495 g
SAB
Veah,616.075
ISBN
9789144067537
Nuklearmedicin (häftad)

Nuklearmedicin

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2013-11-19
321
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Sedan föregående upplaga av denna bok (1998) har nuklearmedicin utvecklats framför allt inom hybrid-imaging med samtidig funktionell och morfologisk avbildning. PET/CT har blivit tillgänglig även i klinisk diagnostik och behandling. Inom tumördiagnostiken ger den avgörande information såväl i primärdiagnostiken som i behandlingsuppföljningen av tumörer. Hybridavbildning med SPECT/CT ger bättre bildinformation än SPECT enbart.
De metodologiska framstegen har ökat informationsinnehållet i den nuklearmedicinska diagnostiken. I denna upplaga finns beskrivning av dessa metoder och deras diagnostiska användning. Sedan föregående upplaga har även flera nya medförfattare tillkommit. Nuklearmedicin är avsedd för sköterskor och läkare inom nuklearmedicin och för läkare i grundutbildning.

Boken är en allmän introduktion för läkare i specialistutbildning i nuklearmedicin i den medicinskt diagnostiska och terapeutiska delen. Kapitlen i nuklearmedicinsk teknik och i viss mån även dosimetri och radiofysik motsvarar mer än väl kraven för blivande specialister i ämnet. Dessa kapitel är avsedda att användas för utbildning av tekniker, sjukhusfysiker och medicintekniska ingenjörer inom området. Boken kan också vara till nytta för de läkare som remitterar patienter till nuklearmedicinska undersökningar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Nuklearmedicin
 2. +
 3. Endovaskulär intervention : en praktisk vägledning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Endovaskulär intervention : en praktisk vägledning av Mårten Falkenberg, Martin Delle (inbunden).

Köp båda 2 för 836 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Nuklearmedicin. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Utmärkt introduktion i ämnet nukleär medicin
  Kjell R Johansson, 27 april 2018

  Boken inhandlades som bredvidläsningslitteratur i medicin och gav en intressant introduktion till nuklearmedicin och därmed även till radionukleider och deras framställning, radioterapi med mera. Ger mersmak till ytterligare fördjupning, men även en stabil första grund att stå på. Rekommenderas för sjukvårds- och medicinstudenter som breddningslitteratur.

 2. En kortfattad introduktion
  Bokmal, 4 augusti 2016

  Bra som introduktion till grunderna för olika tekniker (SPECT, PET mfl) men de faktiska kapitlen för olika tracers är lite väl tunna och saknar mycket av information om begränsningar och fallgropar som skulle göra boken mer användbar i kliniken.

Visa alla 2 recensioner