Metoder i kommunikationsvetenskap (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
339
Utgivningsdatum
2010-09-10
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur
Medarbetare
Berglez, Peter (förf.) / Ekström, Mats (förf.) / Johansson, Bengt (förf.) / Eriksson, Göran (förf.) / Nilsson, Åsa (förf.) / Larsson, Larsåke (förf.) / Kroon-Lundell, Åsa (förf.) / Vigsö, Orla (förf.) / Fogde, Marinette (förf.) / Ledin, Johanna (förf.) / Östman, Johan (förf.)
Dimensioner
223 x 155 x 18 mm
Vikt
479 g
SAB
Bs:dd
ISBN
9789144067636
Metoder i kommunikationsvetenskap (häftad)

Metoder i kommunikationsvetenskap

(2 röster)
Häftad Svenska, 2010-09-10

Slutsåld

Medie- och kommunikationsvetenskap bygger på både samhällsvetenskap och humaniora och använder sig därmed av en rad metoder i forskning och uppsatsarbeten. Denna bok syftar till att möta behovet av en ämnesspecifik metodlära. I boken presenteras både kvantitativa metoder - surveyundersökning och innehållsanalys - och kvalitativa metoder, som etnografisk observation, intervjuer (personliga intervjuer och gruppintervjuer) och textanalytisk metod.

Inom medie- och kommunikationsvetenskap förekommer också en uppsättning olika teorier och metoder för att analysera språk och medier. I boken presenteras därför ett antal av dessa metoder, med teoretisk bakgrund såväl som konkreta exempel. De analysmetoder som ingår i volymen är bildanalys, retorikanalys, filmanalys, receptionsanalys samt tre former av diskursanalys; kritisk diskursanalys, dialogisk analys och analys av samtal. Sammantaget ger boken en stabil grund för såväl avancerade forskare som studenter inom det breda forskningsfält som ämnet innefattar.

Andra upplagan
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Filmkultur och nöjesliv i Örebro 1897 - 1908

    Åsa Jernudd

    1908 bodde det i Örebro strax under 30 000 personer, men staden hade tre biografer som visade film med flera föreställningar dagligen. Därtill tillkom en och annan ambulerande förevisare, som kunde stanna en längre period med visningar i någon av ...