Ut ur mörkret : en bok om depressioner (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
308
Utgivningsdatum
2011-10-11
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
223 x 154 x 16 mm
Vikt
430 g
SAB
Vla,616.858
ISBN
9789144067704
Ut ur mörkret : en bok om depressioner (häftad)

Ut ur mörkret : en bok om depressioner

(4 röster)
Häftad Svenska, 2011-10-11
373
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Depression är en av våra stora folksjukdomar. Ändå omges den fortfarande av ett mörker av tystnad, okunnighet och fördomar. Trots att det finns effektiva behandlingsmetoder, gör detta mörker att många av dem som drabbas inte söker eller inte får hjälp.

Ut ur mörkret ger en bred och lättillgänglig genomgång av den senaste kunskapen om depressioner, och hur de kan behandlas, baserad på aktuell forskning. Men Miki Agerberg har också intervjuat en rad människor som, liksom han själv, har egna erfarenheter av depression. I boken finns bland annat djupintervjuer med sex kända svenskar.

Denna upplaga är uppdaterad med ett långt, nyskrivet inledningskapitel om hur kunskapen inom depressionsområdet har utvecklats de senaste femton åren.

Ut ur mörkret är en av de bästa böcker som skrivits om depressionssjukdomen. Det skriver Marie Åsberg, professor emeritus i psykiatri vid Karolinska Institutet, i förordet till den nya upplagan och fortsätter: Ut ur mörkret borde vara obligatorisk läsning för alla som i sin yrkesverksamhet stöter på deprimerade människor, men också för politiker och administratörer som har till uppgift att organisera vården av depressionssjukdomar. Den kan vara ett stort stöd för anhöriga, och något att hålla i handen för den som själv har varit i mörkret och är rädd för att komma dit igen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ut ur mörkret : en bok om depressioner
 2. +
 3. Hotande närhet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hotande närhet av Thomas Silfving, Gunilla Nilson (häftad).

Köp båda 2 för 635 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Miki Agerberg

 • Kidnappad hjärna - En bok om missbruk och beroende

  Miki Agerberg

  Alla vet att missbruk och beroende av alkohol, narkotika och tobak är stora folkhälsoproblem. Betydligt mindre känt är hur snabbt forskningen gått framåt på dessa områden. I dag vet forskarna mycket mer än för bara några årtionden sedan, både om b...

 • Fetma : en global epidemi

  Miki Agerberg

  Fetma och övervikt utgör ett snabbt växande hälsoproblem. Det finns knappt något land i världen där inte fetma och övervikt nu ökar dramatiskt. Det handlar om en global fetmaepidemi, och den drabbar inte bara den rika västvärlden utan också de fat...

Bloggat om Ut ur mörkret : en bok om depressioner