Talängslan (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
96
Utgivningsdatum
2011-08-22
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
200 x 120 x 9 mm
Vikt
110 g
SAB
F.063
ISBN
9789144067797
Talängslan (häftad)

Talängslan

Häftad Svenska, 2011-08-22
131
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Orimligt stor nervositet för muntliga presentationer och att tala inför publik i olika sammanhang är ett ganska vanligt problem. Ofta blir den egna pressen så påtaglig att den styr inte bara ens vardag utan också viktiga beslut i livet: man avstår från möjligheter i både studier och professionell utveckling. Så här behöver det naturligtvis inte vara. Genom målmedveten och långsiktig träning går det att minska nervositeten och få bukt med sin talängslan. Ulrika Axelsson delger oss här sina erfarenheter från sitt mångåriga arbete med studenter på våga tala-kurser. Hon beskriver bland annat hur det för en talängslig person är viktigt att skapa en medvetenhet om publiken, att flytta fokus från sitt eget yttre till hur publiken kan ta emot ett budskap. Att lära sig att styra sina tankar och att fokusera på rätt saker är en del av träningen.

Boken innehåller mentala och praktiska övningar samt riktlinjer för hur man kan ge varandra respons. Även presentationsteknik tas upp men utifrån en talängslig persons perspektiv. Talängslan vänder sig särskilt till dig som går på våga tala-kurs eller själv vill starta en träningsgrupp, till exempel på jobbet eller i studiecirkelform.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Talängslan
  2. +
  3. Talarens hantverk - Att göra framgångsrika presentationer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Talarens hantverk - Att göra framgångsrika pres... av Inger Lindstedt (häftad).

Köp båda 2 för 436 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »