Sociologiska perspektiv : grundläggande begrepp och teorier (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
425
Utgivningsdatum
2011-08-17
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
245 x 170 x 25 mm
Vikt
730 g
SAB
Oa
ISBN
9789144067889
Sociologiska perspektiv : grundläggande begrepp och teorier (häftad)

Sociologiska perspektiv : grundläggande begrepp och teorier

(11 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2011-08-17
413
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Teorier och begrepp är viktiga inom all vetenskap, inte minst i en samhällsvetenskap som sociologin. I Sociologiska perspektiv ges en heltäckande introduktion i allmänsociologiska teorier och begrepp. Boken är tematiskt upplagd, och tar med läsaren på en vandring från samhällets små skeenden till dess stora och övergripande sammanhang - från enskilda individers handlingar till samhällsföreteelser av global utbredning. I boken behandlas inledningsvis frågan om vad samhällsteori är. Därefter redogör författarna för olika teoretiska perspektiv på ett antal grundläggande samhällsteoretiska problem. Bokens olika delar behandlar i tur och ordning hur sociologer teoretiskt betraktar: aktörer och handlingsocial interaktionorganisering av samhandlingsamhällets skiktningmodernitet och globalisering Sociologiska perspektiv är lämplig för introduktionskurser i sociologi och samhällsteori, men kan även användas för en översiktlig orientering på fördjupande teorimoment. Oskar Engdahl och Bengt Larsson har skrivit en alldeles utmärkt bok, i vilken läsaren introduceras till modern och klassisk sociologisk teori på ett mycket pedagogiskt och intresseväckande sätt. Sociologiska perspektiv har alla förutsättningar att bli en mindre klassiker i sin genre. Rekommenderas varmt!Richard Swedberg, Professor i sociologi vid Cornell University, USA
Andra upplagan
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sociologiska perspektiv : grundläggande begrepp och teorier
  2. +
  3. Ett delat samhälle : makt, intersektionalitet och sociala skiktning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ett delat samhälle : makt, intersektionalitet o... av Christofer Edling (häftad).

Köp båda 2 för 738 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Sociologiska perspektiv : grundläggande begrepp och teorier. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Bra!
    Johanna , 29 januari 2014

    En riktigt bra bok om man studerar på universitet eller högskola. Den är väldigt hjälpsam under studietiden och är värd priset!

Visa alla 1 recensioner