Drama : ledarskap som spelar roll (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
226
Utgivningsdatum
2011-10-20
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Holmgren-Lind, Lotta (förf.) / Hägglund, Kent (förf.) / Remfeldt, Jens (förf.) / Silfver, Birgitta (förf.) / Törnquist, Els-Mari (förf.) / Végh Blidlöv, Ágnes (förf.) / von Schantz, Ulrika (förf.) / Österlind, Eva (red.)
Dimensioner
220 x 155 x 10 mm
Vikt
340 g
SAB
Eaby,Dokaa
ISBN
9789144068039

Drama : ledarskap som spelar roll

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2011-10-20
388
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vad händer med ledarrollen när man arbetar med en teaterföreställning? Hur kan man undvika att gå hem från jobbet med hjärnan ockuperad av deltagarnas problem? Är det rimligt att möta 8 grupper per dag och 500 elever i veckan? Ledarskap grundat på medvetna ställningstaganden och en väl förankrad ledarroll ökar chansen till konstruktivt samspel i gruppen och ger bättre förutsättningar för ledaren att klara sina uppgifter. Att kontinuerligt reflektera över sitt eget ledarskap är ett steg på vägen.

Den här boken lyfter fram olika aspekter av dramapedagogiskt ledarskap, och lägger stor vikt vid ledarens förhållningssätt med betoning på ett personligt, väl genomtänkt och utprövat ledarskap. Kapitlen i boken är erfarenhets- eller forskningsbaserade och exemplen är hämtade från arbete med förskolebarn, skolbarn, gymnasieelever och vuxna. Några kapitel går på djupet med ledarskapets personliga dimension. Bokens författare inspirerar blivande och verksamma dramapedagoger, lärare och ledare i olika sammanhang och bidrar till en livaktig pedagogisk praktik.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Drama : ledarskap som spelar roll
  2. +
  3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 617 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Drama : ledarskap som spelar roll. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Vänder sig mest till äldre barn, ej förskolan. Lyfter...
    Förskollärare, 21 november 2013

    Vänder sig mest till äldre barn, ej förskolan. Lyfter varför drama är viktigt, men ger inte konkreta idéer om själva skapandet.

Visa alla 1 recensioner