Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
392
Utgivningsdatum
2011-02-22
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
232 x 226 x 20 mm
Vikt
1160 g
SAB
Eabt.021
ISBN
9789144068466
Tal och tanke (häftad)

Tal och tanke

(16 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2011-02-22
556
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Tal och tanke Kan levereras innan julafton
Vad ska elever lära sig i matematik? Hur kan lärare stötta och öka elevernas matematiska förståelse och kompetens? Hur kan matematikundervisningen bidra till att skapa goda läroprocesser? I Tal och tanke skriver författarna om matematiken, eleverna och undervisningen. De beskriver hur lärare i matematik i de tidiga skolåren kan inspirera, motivera, utmana och stötta eleverna. Framställningen är först och främst praktiskt baserad men forskning och teorier om matematik, barns matematiklärande och matematikundervisning ligger till grund för bokens innehåll. Beskrivningar, analyser och diskussioner baseras på praxis i klassrummet, konkreta elevexempel och praktiska undervisningssituationer. Författarna ger också förslag på undervisningsaktiviteter och frågor att diskutera med eleverna. Med grundlig teoretisk förankring och praktiska exempel är boken ett bra stöd för lärarstudenter och verksamma lärare som vill bidra till utvecklingen av elevers matematikkunskaper och ge barn ett positivt möte med matematikämnet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tal och tanke
  2. +
  3. Grundläggande aritmetik : matematikdidaktik för lärare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Grundläggande aritmetik : matematikdidaktik för... av Madeleine Löwing (häftad).

Köp båda 2 för 1118 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Tal och tanke. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Matematikbok
    Sofi Carlsson, 20 februari 2016

    Bra bok för blivande lärare om begrepp, svårigheter i matte för barn och innehåller förslag på lektioner och övningar att göra med sina elever

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna