Den tidlösa pedagogiken (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
683
Utgivningsdatum
2011-06-16
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
230 x 165 x 31 mm
Vikt
1340 g
SAB
370.1,Ea
ISBN
9789144068473
Den tidlösa pedagogiken (inbunden)

Den tidlösa pedagogiken

(10 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2011-06-16
590
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Dagens pedagogiska utmaningar har en koppling till det förflutna. Frågorna om lärande och lärares kompetens har ställts förut och svaren är fortfarande aktuella.Den tidlösa pedagogiken ger kunskap om hur pedagogiken, didaktiken och synen på lärande utvecklats under de senaste 3000 åren. Boken erbjuder närkontakt med viktiga tänkare som till exempel Jean-Jacques Rousseau, Ellen Key och John Dewey. Deras originaltexter, som skrivits på eller översatts till svenska, låter oss ta del av deras syn på vad kunskap och bildning är, på vad som ska läras in och hur det ska gå till - uppfattningar som ger perspektiv på nutida pedagogiska frågor. Tomas Kroksmark vägleder studenten genom att ge varje text ett historiskt och pedagogiskt sammanhang.I den andra upplagan har Kroksmarks texter uppdaterats och boken har utökats med presentationer och texter av fyra pedagogiska tänkare från vår tid. Det finns också ett efterord om digitaliseringen och dess pedagogiska konsekvenser. Boken är en grundbok inom all lärarutbildning och för studenter som studerar pedagogik, didaktik och pedagogiskt arbete.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Den tidlösa pedagogiken. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Studentlitteratur
  Mikael J, 7 oktober 2021

  Boken är typisk för universitetslitteratur, känslan av att vara påtvingad den finns ju alltid men den är ändå helt ok och inte överdrivet akademisk.

 2. Intressant, informativ och bra
  Felicia Söderlind, 21 november 2014

  Den är ganska bra, inte så jobbig att läsa i och lätt att navigera. En bra bok, speciellt i studiesyfte.

 3. Intressant i den aspekten att den kronologiskt går...
  Emelie, 21 maj 2013

  Intressant i den aspekten att den kronologiskt går igenom grundarna till olika didaktiska perspektiv. Du finner klassikerna Aristoteles, Salomo och Platon men även Wollstonecraft, Vygotskij, Piaget och Rousseau. Mycket givande läsning!

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Tomas Kroksmark