Förskolans didaktik och dockan som redskap : kommunikation och skapande i förskolan (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
132
Utgivningsdatum
2012-01-10
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
252 x 174 x 12 mm
Vikt
378 g
SAB
Eab.01
ISBN
9789144068664
Förskolans didaktik och dockan som redskap : kommunikation och skapande i förskolan (häftad)

Förskolans didaktik och dockan som redskap : kommunikation och skapande i förskolan

(4 röster)
Häftad Svenska, 2012-01-10
365
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Den här boken handlar om hur hand-, stav- och tråddockor kan användas som redskap i förskolebarns och skolbarns språkliga och kommunikativa utveckling. Framställningen har en tydlig sociokulturell teoretisk grund där Vygotskijs begrepp "den närmaste utvecklingszonen" levandegörs i praktiska exempel.
Även om handdockor och dockteater framför allt kopplas samman med förskolans värld, ger boken en bred bas där också skolan som arena för dockor beskrivs. Författaren beskriver och exemplifierar läs- och skrivprocessen som hon själv har arbetat med i skolan.
Förutom den kommunikativa dialogens betydelse för barns arbete med dockor, redogör författaren dessutom för hur en hel föreställning skapas från manus till genomförande, utifrån barns egna berättelser. En annan del av boken beskriver arbetet med en dockutställning med formdockor som en grupp barn har tillverkat.
Men, kanske det allra viktigaste är att dockan kan användas som redskap för kommunikation och skapande och utveckling av "konst" och kunskap. Boken avslutas med en diskussion om skapande och kunskapande som båda möts i dockan och den kommunikation som den ger upphov till.
Boken vänder sig till blivande och verksamma lärare i förskola och grundskolans tidiga år. Den lämpar sig också som kurslitteratur i estetiska utbildningar som dramapedagogik och bild.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Förskolans didaktik och dockan som redskap : kommunikation och skapande i förskolan
 2. +
 3. Lyhörda lärare : professionellt relationsbyggande i förskola och skola

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lyhörda lärare : professionellt relationsbygga... av Anneli Frelin (häftad).

Köp båda 2 för 680 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mirella Forsberg Ahlcrona

 • Kreativitet i förskolan

  Mirella Forsberg Ahlcrona

  Vad är kreativitet? Hur uppstår den och vad innebär det att vara kreativ? Är kreativitet en medfödd talang eller är det en förmåga som går att förklara, beskriva, lära sig och utveckla? Kreativitet tillhör alla livets aspekter och utveckling i sin...

 • Man ser inte gruppen för alla barn - Individer, grupper och kommunikativa möten i förskolan

  Torgeir Alvestad, Camilla Björklund, Elisabeth Doverborg, Mirella Forsberg Ahlcrona, Karin Gustafsson

  Förskolan är och har av tradition varit en social arena där just att lära sig vara tillsammans och bli deltagare i grupp varit det centrala. I dag blir dock både förskolan och samhället alltmer individualiserat. I Man ser inte gruppen för alla bar...