Förskolans didaktik och dockan som redskap : kommunikation och skapande i förskolan (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
132
Utgivningsdatum
2012-01-10
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
252 x 174 x 12 mm
Vikt
378 g
SAB
Eab.01
ISBN
9789144068664

Förskolans didaktik och dockan som redskap : kommunikation och skapande i förskolan

(5 röster)
Häftad,  Svenska, 2012-01-10
349
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Den här boken handlar om hur hand-, stav- och tråddockor kan användas som redskap i förskolebarns och skolbarns språkliga och kommunikativa utveckling. Framställningen har en tydlig sociokulturell teoretisk grund där Vygotskijs begrepp "den närmaste utvecklingszonen" levandegörs i praktiska exempel.
Även om handdockor och dockteater framför allt kopplas samman med förskolans värld, ger boken en bred bas där också skolan som arena för dockor beskrivs. Författaren beskriver och exemplifierar läs- och skrivprocessen som hon själv har arbetat med i skolan.
Förutom den kommunikativa dialogens betydelse för barns arbete med dockor, redogör författaren dessutom för hur en hel föreställning skapas från manus till genomförande, utifrån barns egna berättelser. En annan del av boken beskriver arbetet med en dockutställning med formdockor som en grupp barn har tillverkat.
Men, kanske det allra viktigaste är att dockan kan användas som redskap för kommunikation och skapande och utveckling av "konst" och kunskap. Boken avslutas med en diskussion om skapande och kunskapande som båda möts i dockan och den kommunikation som den ger upphov till.
Boken vänder sig till blivande och verksamma lärare i förskola och grundskolans tidiga år. Den lämpar sig också som kurslitteratur i estetiska utbildningar som dramapedagogik och bild.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Förskolans didaktik och dockan som redskap : kommunikation och skapande i förskolan
 2. +
 3. Läraren och yrkesetiken : principer, värden och förhållningssätt i förskolans och skolans vardag

De som köpt den här boken har ofta också köpt Läraren och yrkesetiken : principer, värden och... av Sara Irisdotter Alvenmyr (häftad).

Köp båda 2 för 664 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mirella Forsberg Ahlcrona

 • Kreativitet i förskolan

  Mirella Forsberg Ahlcrona

  Vad är kreativitet? Hur uppstår den och vad innebär det att vara kreativ? Är kreativitet en medfödd talang eller är det en förmåga som går att förklara, beskriva, lära sig och utveckla? Kreativitet tillhör alla livets aspekter och utveckling i sin...

 • Språkets utsida och insida : svenska som andraspråk i förskolan

  Mirella Forsberg Ahlcrona

  Språkets utsida och insida beskriver vilka språkliga svårigheter som finns i förskolan och hur man strukturerat kan arbeta med dem. Boken är uppdelad i tre delar, som ur tre olika perspektiv redogör för hur man i förskolans vardag kan utveckla bar...