Sjukgymnastik vid nedsatt lungfunktion (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
172
Utgivningsdatum
2011-10-18
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur
Medarbetare
Olséni, Lone (förf.) / Wollmer, Per (förf.) / Broman, Sofia (förf.) / Emtner, Margareta (förf.) / Fagevik Olsén, Monika (förf.) / Forslund Stiby, Dycke (förf.) / Heimburg, Katarina (förf.) / Holdar, Ulrika (förf.) / Klefbeck, Brita (förf.) / Lagerkvist, Anna-Lena (förf.) / Lannefors, Louise (förf.)
Dimensioner
245 x 170 x 10 mm
Vikt
420 g
SAB
615.82,Vma
ISBN
9789144068749
Sjukgymnastik vid nedsatt lungfunktion (häftad)

Sjukgymnastik vid nedsatt lungfunktion

(4 röster)
Häftad Svenska, 2011-10-18
343
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Det här är andra upplagan av boken. Samtliga kapitel är uppdaterade och även i viss mån utvidgade. Aspekter på behandling av barn på intensivvårdsavdelning har tillkommit liksom ett avsnitt om stämbandsdysfunktion hos barn.Avsikten med denna bok är att ge grundläggande kunskaper om den sjukgymnastik som används vid behandling av patienter med nedsatt lungfunktion, där sjukgymnasten i samråd med patienten lägger upp en individuellt anpassad behandling. För att kunna lägga upp behandling och instruera och - inte minst motivera patienten krävs att sjukgymnasten är väl förtrogen med sjukgymnastiska tekniker. Kunskap om hur de patofysiologiska förhållandena vid patientens sjukdom påverkar uppläggningen av behandlingen är väsentlig. I denna bok finns därför avsnitt om lungornas fysiologi och patofysiologi vid några olika lungsjukdomar liksom ett kapitel om fysisk träning. Dessa avsnitt är inte heltäckande inom sina områden utan ska ses som en bakgrund till de avsnitt som behandlar sjukgymnastiska tekniker och behandling vid specifika sjukdomstillstånd. Boken vänder sig till sjukgymnaster under grundutbildning. Även sjukgymnaster verksamma i öppen och sluten vård som mer sporadiskt träffar patienter med nedsatt lungfunktion har behållning av boken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sjukgymnastik vid nedsatt lungfunktion
  2. +
  3. Att förstå kroppens budskap : -sjukgymnastiska perspektiv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att förstå kroppens budskap : -sjukgymnastiska ... av Gabriele Biguet, Riitta Keskinen-Rosenqvist, Adrienne Levy Berg (häftad).

Köp båda 2 för 871 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna