Uppskattningens kraft : lärande, etik och hälsa (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
185
Utgivningsdatum
2011-03-30
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 155 x 8 mm
Vikt
284 g
SAB
Ea,371.102
ISBN
9789144068756
Uppskattningens kraft : lärande, etik och hälsa (häftad)

Uppskattningens kraft : lärande, etik och hälsa

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2011-03-30
269
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
I den här boken presenterar författarna elevers erfarenheter av skolan och lärares ansvar enligt skolans styrdokument, som en grund för skolutveckling. Elever ger uttryck för omsorg, tilltro och delaktighet i lärandet. Lärares ansvar handlar om att stödja elevers lärande, att uppmuntra dem att utveckla ett etiskt förhållningssätt till andra samt främja hälsa och välbefinnande. I boken beskriver författarna hur elevers erfarenheter och lärares ansvar kan sammanfogas i något de kallar ett uppskattande förhållningssätt. Detta innebär att lärare utvecklar ett antal kompetenser som i längden syftar till att öka elevers måluppfyllelse och trivsel i skolan. I boken beskriver författarna också exempel på konkreta verktyg för att arbeta med ett uppskattande förhållningssätt i skolan. Bokens syfte är att stimulera till utveckling av professionen hos blivande och redan yrkesverksamma lärare och leda till förändring i arbetet med eleverna. Även skolledare, elevhälsans personal och skolpolitiker kan ha god nytta av boken eftersom den utgår ifrån en rad konkreta exempel som fungerar som grund för reflektion och diskussion om hur skolan kan bli en positiv miljö.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Uppskattningens kraft : lärande, etik och hälsa
  2. +
  3. Livet i skolan 2 : grundbok i pedagogik och elevkunskap : lärarprofessionalitet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Livet i skolan 2 : grundbok i pedagogik och ele... av Terje Manger, Sölvi Lillejord, Thomas Nordahl (häftad).

Köp båda 2 för 738 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Uppskattningens kraft : lärande, etik och hälsa. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Toppenbok!
    Malin Thörnberg, 11 februari 2021

    Otroligt givande och fin bok! En riktigt ögonöppnare men ändå så självklart. Den har gett många nya tankar och samtidigt bekräftat det mest basala livet kanske. Vi alla behöver uppskattning för att må bra, ibland behöver vi påminnas om det bara.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna