Jämställdhet i verksamhetsutveckling (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
261
Utgivningsdatum
2011-06-28
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Medarbetare
Andersson, Renée (förf.) / Callerstig, Anne-Charlott (förf.) / Hedlund, Gun (förf.) / Klerby, Anna (förf.) / Nilsson, Lina (förf.) / Osika, Ingrid (förf.) / Sjöberg, Karin (förf.) / Spets, Helena (förf.) / Sundin, Elisabeth (förf.) / Svensson, Lennart (förf.) / Trollvik, Marie (förf.) / Frizén, Hann
Dimensioner
223 x 155 x 14 mm
Vikt
400 g
SAB
306,Oab
ISBN
9789144068800
Jämställdhet i verksamhetsutveckling (häftad)

Jämställdhet i verksamhetsutveckling

Häftad Svenska, 2011-06-28
317
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Offentliga organisationer har en skyldighet att arbeta för jämställdhet både i sin verksamhet och för att påverka samhället i stort. Men vad är fruktbara strategier för ett hållbart utvecklingsarbete - hur går man till väga?

I centrum för denna bok står olika dilemman i jämställdhetsarbetet. Det gäller både hur ett jämställdhetsarbete kan organiseras och vad det kan innehålla, exempelvis vilken roll utbildningar kan spela för utvecklingen och olika sätt att hantera motstånd. Boken är baserad på ett omfattande arbete med jämställdhetsintegrering i offentlig sektor - inom bland annat skola, socialtjänst, räddningstjänst samt hälso- och sjukvård.

Jämställdhet i verksamhetsutveckling kan användas som kurslitteratur inom högskoleutbildningar i t.ex. genusvetenskap, statsvetenskap, företagsekonomi och sociologi samt som fördjupningslitteratur i anslutning till ledarskaps- och personal-utbildningar. Den vänder sig också till praktiskt verksamma med intresse för förändringsprocesser i organisationer, verksamhetsutveckling, utvärdering och jämställdhet.

Boken finns även översatt till engelska, Gender Mainstreaming in Public Sector Organisations.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Jämställdhet i verksamhetsutveckling
  2. +
  3. Testosteron rex : myten om våra könade hjärnor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Testosteron rex : myten om våra könade hjärnor av Cordelia Fine (inbunden).

Köp båda 2 för 516 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Jämställdhet i verksamhetsutveckling