Miljömanagement : miljö- och hållbarhetsarbete i företag och andra organisationer (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
551
Utgivningsdatum
2012-08-29
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
245 x 170 x 30 mm
Vikt
1329 g
SAB
363.7,658.4083,Qbiab,Uh-c,Qbi
ISBN
9789144069142
Miljömanagement : miljö- och hållbarhetsarbete i företag och andra organisationer (häftad)

Miljömanagement : miljö- och hållbarhetsarbete i företag och andra organisationer

(3 röster)
Häftad Svenska, 2012-08-29
588
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Boken ger läsaren kunskap om viktiga förutsättningar när det gäller företags och andra typer av organisationers arbete med miljö- och hållbar utveckling. Det gäller både förutsättningar utanför och inom organisationer. Boken behandlar även relevanta strategier, metoder och koncept inom området.

I den första delen - Omvärlden - behandlas områden som främst påverkar företag och andra typer av organisationer utifrån. Inledningsvis beskrivs exempelvis miljöproblematiken och "hållbar utveckling". Därefter behandlas miljöpolitik, miljölagstiftning, de ekonomiska systemen samt etiska frågor.

I den andra delen - Hållbarhetsstrategiskt arbete med fokus på miljö - behandlas delar i miljö- och hållbarhetsarbetet som ofta berör hela

organisationen. Först introduceras intressentperspektivet och därefter grunderna avseende strategiskt arbete. Vidare finns en kort introduktion till organisationsteori med en beskrivning av hur miljö- och hållbarhetsarbete kan organiseras och genomföras. Därefter följer två kapitel om ledningssystem, först ges en allmän introduktion för flera olika områden och sedan en mer ingående beskrivning. Den andra delen avslutas med ett kapitel om miljöarbete i olika typer av organisationer.

I bokens tredje del - Viktiga delar i miljö- och hållbarhetsarbetet - berörs andra "områden" i miljö- och hållbarhetsarbetet, som kan vara mycket viktiga men ofta inte är lika övergripande. Det innefattar miljö revision; miljöarbete med fokus på produkter; miljökonsekvens beskrivningar; riskhantering; samt marknadsföring och extern kommunikation.

Boken är i första hand skriven för kurser i miljömanagement eller miljö ledning vid högskolor och universitet, men kan också användas för

utbildningar på företag och inom andra typer av organisationer.
 

Andra upplagan
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Miljömanagement : miljö- och hållbarhetsarbete i företag och andra organisationer
  2. +
  3. Konsten att hållbarbetsredovisa : vägledning för kommunikation och utveckling av hållbarhetsarbetet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Konsten att hållbarbetsredovisa : vägledning fö... av Mia Barkland, Magnus Ljungberg (häftad).

Köp båda 2 för 1343 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jonas Ammenberg

Bloggat om Miljömanagement : miljö- och hållbarhetsa...