Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
689
Utgivningsdatum
2018-04-25
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
235 x 165 x 45 mm
Vikt
1126 g
SAB
Pubdh
ISBN
9789144069197
Databasteknik (inbunden)

Databasteknik

Inbunden Svenska, 2018-04-25
499
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Databasteknik används nästan överallt i dag där data behöver lagras och bearbetas. Allt från webbplatser till mobilappar lagrar sina data i databaser. Databaser har därför blivit ett av de områden inom datatekniken som man har störst nytta av att kunna, vare sig man är användare, datatekniker eller programmerare.

Boken Databasteknik börjar med grunderna om databaser, som scheman, datamodellering och användningsområden för databaser. Vi går vidare bland annat med frågespråk, transaktionshantering, säkerhet, prestanda och hur databashanteraren arbetar internt.

Den vanligaste och populäraste typen av databaser är relations databaser, och tyngdpunkten ligger därför på dem, bland annat med frågespråket SQL, och vi beskriver system som MySQL, PostgreSQL och Microsoft SQL Server. Men vi vänder oss till alla som arbetar med databaser, även till exempel objektorienterade databaser och NoSQL-databaser.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Databasteknik
  2. +
  3. Utveckling av IT-system : krav, metod och arkitektur

De som köpt den här boken har ofta också köpt Utveckling av IT-system : krav, metod och arkit... av Lars Wiktorin (häftad).

Köp båda 2 för 808 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Applications of Databases

    Witold Litwin, Tore Risch

    This volume presents the proceedings of the First International Conference on Applications of Databases, ADB-94, held at Vadstena, Sweden in June 1994. ADB-94 provided a unique platform for the discussion of innovative applications of databases am...

Bloggat om Databasteknik