Marklära (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
392
Utgivningsdatum
2011-03-02
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
220 x 155 x 20 mm
Vikt
694 g
SAB
Qdca
ISBN
9789144069203
Marklära (häftad)

Marklära

(3 röster)
Häftad Svenska, 2011-03-02
430
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Denna bok behandlar marken och dess beståndsdelar: mineralpartiklar, organiskt material, vatten och luft. Med tyngdpunkt på kemiska och biologiska processer beskriver den de olika markkomponenternas växelverkan och deras betydelse för markens egenskaper. Bland annat behandlas processerna jonbyte, mineralisering/immobilisering, försurning och redoxreaktioner. Det ingår också avsnitt som beskriver växtnäringsämnenas och de skadliga tungmetallernas markkemi och biotillgänglighet. Boken avslutas med en genomgång av världens jordmåner och deras viktigaste egen-skaper.

Syftet med boken är att ge de grundkunskaper som behövs för att förstå marken som system, för att sedan kunna gå vidare och fördjupa sig i tillämpade frågeställningar såsom markanvändning eller föroreningars påverkan på markmiljö, grundvatten och ytvatten.

Boken riktar sig till studenter inom agronomi, skogsvetenskap, naturresursfrågor och landskapsarkitektur samt till geovetare, markintresserade civilingenjörer och "gröna" biologer vid landets universitet och högskolor. För att läsaren ska få så stor behållning av boken som möjligt rekommenderar vi förkunskaper i allmän kemi motsvarande den grundläggande nivån inom kandidat-programmen på svenska högskolor. Även förkunskaper i kvartärgeologi är värdefulla.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Marklära
  2. +
  3. Vår mat - Odling av åker- och trädgårdsgrödor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vår mat - Odling av åker- och trädgårdsgrödor av Håkan Fogelfors (kartonnage).

Köp båda 2 för 922 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Bloggat om Marklära