Marklära (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
392
Utgivningsdatum
2011-03-02
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
220 x 155 x 20 mm
Vikt
694 g
SAB
Qdca
ISBN
9789144069203

Marklära

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2011-03-02
433
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Denna bok behandlar marken och dess beståndsdelar: mineralpartiklar, organiskt material, vatten och luft. Med tyngdpunkt på kemiska och biologiska processer beskriver den de olika markkomponenternas växelverkan och deras betydelse för markens egenskaper. Bland annat behandlas processerna jonbyte, mineralisering/immobilisering, försurning och redoxreaktioner. Det ingår också avsnitt som beskriver växtnäringsämnenas och de skadliga tungmetallernas markkemi och biotillgänglighet. Boken avslutas med en genomgång av världens jordmåner och deras viktigaste egen-skaper. Syftet med boken är att ge de grundkunskaper som behövs för att förstå marken som system, för att sedan kunna gå vidare och fördjupa sig i tillämpade frågeställningar såsom markanvändning eller föroreningars påverkan på markmiljö, grundvatten och ytvatten.Boken riktar sig till studenter inom agronomi, skogsvetenskap, naturresursfrågor och landskapsarkitektur samt till geovetare, markintresserade civilingenjörer och "gröna" biologer vid landets universitet och högskolor. För att läsaren ska få så stor behållning av boken som möjligt rekommenderar vi förkunskaper i allmän kemi motsvarande den grundläggande nivån inom kandidat-programmen på svenska högskolor. Även förkunskaper i kvartärgeologi är värdefulla.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Marklära
 2. +
 3. Grundvattenboken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Grundvattenboken av Charlotte Sparrenbom, Hans Jeppsson, Tony Appelo, Gerhard Barmen, Johan Barth (häftad).

Köp båda 2 för 941 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Marklära. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ej i färg
  Dorsa , 13 februari 2022

  De sista 20 sidorna i boken ska vara färgbilagor eftersom det är massor av kartor o ritningar i färg men mitt exemplar är utskriven i svart och vitt så det här är helt värdelöst!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Utanförskapets pris : en bok om förebyggande sociala investeringar

  Ingvar Nilsson, Anders Wadeskog, Lena Hök, Nima Sanandaji

  "Boken du håller i din hand är väldigt viktig. Jag känner att jag måste börja med att påpeka det, i vår jäktade tid är vi många som är tvungna att välja vad vi ska läsa och jag vill hindra dig att bara lägga den ifrån dig. [...] boken är en k...

 • de Italienske Opskrifter 2022

  Jan Eriksson

  Er du ivrig efter at vide, hvordan man laver let lkre italienske opskrifter? Hvis ja, fortst med at lse... Der er s mange opskrifter i denne bog, at det er lige meget, om du er en grntsagselsker eller en kdentusiast, der er helt sikkert opskrifter...