MATLAB-beräkningar inom teknik och naturvetenskap (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
442
Utgivningsdatum
2010-08-20
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
230 x 160 x 23 mm
Vikt
770 g
SAB
Pubdz MATLAB
ISBN
9789144069265
MATLAB-beräkningar inom teknik och naturvetenskap (inbunden)

MATLAB-beräkningar inom teknik och naturvetenskap

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2010-08-20

Slutsåld

Föreliggande bok behandlar programmering och beräkningar i Matlab. Boken vänder sig till en bred grupp av användare, från nybörjare som vill lära sig grunderna i programmering till mera vana användare som behöver Matlab för att lösa avancerade beräkningsuppgifter. Önskvärda förkunskaper är en inledande kurs i matematik på högskolenivå. De bärande tankarna bakom boken är:

* att presentera de viktigaste och mest användbara begreppen och kommandona i Matlab på ett systematiskt och överskådligt sätt

* att knyta an de behandlade områdena till olika tillämpningar inom tekniska och naturvetenskapliga ämnen

* att stimulera läsaren till att själv lösa uppgifter och experimentera med kommandon.

Boken är uppdelad i två delar. Den inledande delen behandlar Matlabs inbyggda kommandon samt grunderna i programmering. Alla viktiga begrepp som variabler, tilldelningssatser, if-satser, loopar och programstruktur tas upp och diskuteras i detalj. Grafik beskrivs ingående tillsammans med metoder och kommandon för att hantera digitala bilder, videofilmer och ljud. Den andra delen av boken är inriktad på tillämpningar inom matematik. Bland annat behandlas matrisräkning, optimering, modellering av data, Fourieranalys av signaler och bilder, integraler och differentialekvationer. För att öka bokens användbarhet har ett kapitel om GNU Octave, ett fritt program liknande Matlab, adderats. Boken innehåller ett stort antal övningsuppgifter med fullständig lösning, och lämpar sig därför väl för självstudier.

På bokens webbplats, se länk till höger, finns datafiler och material för att kunna köra exemplen i boken. På webbplatsen finns även omfattande dokumentation till paketet för symbolisk matematik (Symbolic Math Toolbox) tillgänglig.

Tredje upplagan
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av MATLAB-beräkningar inom teknik och naturvetenskap. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Boken behövdes i en kurs som jag läser men jag måste...

    Boken behövdes i en kurs som jag läser men jag måste säga att via denna har jag kommit längre i matlab än någonsin. Det är bra grundläggande info som ger mig bra med grund.

  2. Finns en hel del exempel och förklarande text, vilket...
    Tomas Lennefors, 24 september 2013

    Finns en hel del exempel och förklarande text, vilket är bra. Tyvärr är en del exempel fragmentariska, vilket för det svårare för den som är nybörjare på programmering. Dessutom är boken lite föråldrad eftersom den behandlar versionen från 2010, när det nu finns en version 2013b som har förändrats i framförallt programmets gränssnitt.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Per Jönsson

  • IKT i grund- och gymnasieskolans matematikundervisning

    Thomas Lingefjärd, Per Jönsson

    Den tekniska utvecklingen går mycket fort och påverkar, på många olika sätt, männi¿skors sätt att agera och lära sig. Snart sagt alla unga männi¿skor har tillgång till datorer och digitala medier på ett sätt som inte gick att förutse ens för tre å...

  • Du och jag och lyckan: Full fokus

    Per Jönsson

    Kärlek är den oändliga känslan som allt kan ha. Kärlek till oss själva, kärlek till våra föräldrar, våra barn, våra släktingar, partners eller vänner; kärlek till naturen och till livet; kärlek till vårt jobb, till vår känsla av värde och vårt lil...