Allianser : värderingar, teorier och metoder i socialt arbete (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
342
Utgivningsdatum
2011-09-05
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
223 x 155 x 18 mm
Vikt
470 g
SAB
361.32,Ohf
ISBN
9789144069807
Allianser : värderingar, teorier och metoder i socialt arbete (häftad)

Allianser : värderingar, teorier och metoder i socialt arbete

(3 röster)
Häftad Svenska, 2011-09-05
552
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Vilka värderingar och teorier utgör grunden i socialt arbete? Vilka verktyg har socialarbetare i arbetet med barn och unga, och hur använder man dem i praktiken? Vilka färdigheter krävs i arbetet? Vilka rollförväntningar och etiska dilemman står socialarbetaren inför?
I Allianser: Värderingar, teorier och metoder i socialt arbete ges en praktiknära metodbeskrivning av förhållningssätt inför människor som på olika sätt har svårigheter i livet.
Del 1 beskriver den teoretiska grunden för socialt arbete, och vilka värderingar det baseras på. Här beskrivs olika terapiinriktningar som bidragit med begrepp och verktyg som används i arbetet, grundläggande kunskap om utvecklingspsykologi och gruppsykologi, samt vad forskning har visat vara viktiga faktorer för social förändring. I del 2 beskrivs metoder för kontakt- och relationsutveckling, förändringsoptimism och resursorientering, normer och gränser, gruppmetoder, familjearbete och uppföljning. Del 3 tar upp olika sidor hos socialarbetaren, vilka färdigheter som krävs, vilka rollförväntningar och etiska ställningstaganden som uppstår. Boken innehåller många fallbeskrivningar från praktiken, och ger en mängd idéer till arbetet med barn, unga och familjer.
Allianser vänder sig till studenter inom socionomutbildningen och relaterade kurser, samt till yrkesverksamma inom socialt arbete.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Allianser : värderingar, teorier och metoder i socialt arbete
  2. +
  3. Det goda samtalet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det goda samtalet av Anbjørg Ohnstad (häftad).

Köp båda 2 för 826 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »