Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
358
Utgivningsdatum
2013-09-02
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
245 x 170 x 18 mm
Vikt
628 g
SAB
Vebl,616.08
ISBN
9789144069814

Psykosomatik i teori och praktik

Häftad,  Svenska, 2013-09-02

Slutsåld

De senaste decennierna har det skett betydande framsteg i förståelsen av psykosomatiska sjukdomar, inte minst i samspelet mellan psykologi, neurovetenskap, immunologi och endokri nologi. Denna bok ger dig en uppdatering av de olika koncept som dominerar forskningen samt en ökad förståelse för hur psyko somatiska tillstånd kan uppstå, diagnosticeras och behandlas.
Psykosomatik i teori och praktik behandlar psykosomatik i förhållande till intersektionalitet, migration, arbetsmiljö och ett livscykelperspektiv. Därtill kommer flertalet kapitel med organspecifikt fokus, samt avsnitt om stress, smärta och sömn. Boken avslutas med mer behandlingsinriktade kapitel om mindfulness, naturterapi, konstnärliga terapier och integrativ medicin. Flertalet fall beskrivningar är hämtade ur den kliniska vardagen och sätter in de psykosomatiska processerna i sitt medicinska sammanhang.
Boken ger dig som student på utbildningen till läkare, sjuksköterska, barnmorska, psykolog, socionom, sjukgymnast eller arbetsterapeut ett handfast material att använda inför och efter patientmöten. Den ämnar sig även för den yrkesverksamma som vill få stöd och inspiration i det kliniska arbetet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Walter Osika