Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
752
Utgivningsdatum
2012-05-02
Upplaga
4
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
250 x 180 x 45 mm
Vikt
1740 g
SAB
Ve,Vpg
ISBN
9789144070087
Medicinska sjukdomar : patofysiologi, omvårdnad och behandling (inbunden)

Medicinska sjukdomar : patofysiologi, omvårdnad och behandling

(29 röster)  |  Läs 8 recensioner
Inbunden Svenska, 2012-05-02

Slutsåld

Den fjärde reviderade upplagan av Medicinska sjukdomar ger läsaren heltäckande och relevanta kunskaper för den medicinska vård och behandling som bedrivs vid invärtesmedicinska vårdenheter eller inom modern hemsjukvård.
Den patofysiologiska bakgrunden till de presenterade sjukdomarna förklaras utförligt. Därför har också dessa avsnitt utökats. Behandling med läkemedel tar en allt större plats i modern sjukvård. Läkemedlen utvecklas snabbt med ständiga nyheter framförallt när det gäller biologiska läkemedel mot inflammatoriska sjukdomar och läkemedel med nya verkningsmekanismer, exempelvis för behandling av tumörsjukdomar. Säkerhetsaspekter får en allt större betydelse och aktuella kunskaper om läkemedelshantering blir ännu viktigare. I denna upplaga har därför läkemedelsbehandling fått ökat utrymme.
Boken är rikligt försedd med illustrationer i färg. Till boken hör en webb som omarbetats med ny layout och ökat innehåll. Den består av fallbeskrivningar, kunskapsfrågor och fördjupningsavsnitt. Boken vänder sig främst till studenter på sjuksköterskeprogrammet på grundläggande nivå och kan användas genom hela utbildningen. Den kan också användas på avancerad nivå samt som referenslitteratur för yrkesverksamma sjuksköterskor.
Instruktioner för hur du kommer åt webben finns på omslagets insida.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Medicinska sjukdomar : patofysiologi, omvårdnad och behandling. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bra bok.
  Student, 1 oktober 2018

  Synd att man inte kan läsa direkt ur boken via datorn med den digitala koden, dock bra med fördjupningen som finns där.

 2. Bra
  Vincent Lwanga, 26 mars 2018

  Allt är bra men den öppnar inte digitalt!!!!!
  Det är krångligt om man ska läsa den på Internet med koden som vi brukar läsa andra böcker!!!!

 3. Perfekt för den blivande sjuksköterskan!
  josefineB, 31 mars 2017

  Väldigt intressant bok med ett pedagogiskt upplägg. Passar perfekt till sjukdomslärakurser så väl som uppslagsverk för kommande profession. En bok som man gärna sparar och inte bara säljer vidare efter kursens slut.

 4. Grundtäckande.
  Frida Gerebrink, 25 augusti 2016

  Kort och konkret sammanfattning om de olika sjukdomarna. Tar upp många sjukdomar och berättar lite om själva sjukdomen, symtom, diagnostik, behandling och omvårdnad.

 5. Köp!
  Magda, 9 april 2014

  Om man bara ska köpa några få böcker under sin sjuksköterskeutbildning är det här definitivt en av de man ska köpa. Visst, den är inte billig men den är bra att ha.

 6. Väldig bra bok
  Jana , 26 februari 2014

  Enkla beskrivningar men ändå allt i medicinsk språk, lätt att följa alla sjukdomar och lära sig mer om behandlingar, symtom eller patofysiologi. Rekommenderar detta verkligen till ssk utbildning.

 7. Bra beskrivningar av sjukdom med orsak, symtom,...
  Anonym, 3 oktober 2013

  Bra beskrivningar av sjukdom med orsak, symtom, behandlingar etc. Perfekt för studier i sjukdomslära, har hittills inte saknat någonting i den.

 8. Står väldigt mycket om allt vilket är positivt! Men om...
  Emmelie Johanna Nordling, 19 september 2013

  Står väldigt mycket om allt vilket är positivt! Men om man vill hitta något snabbt kan det var svårt, men måste lösa sig till det man vill hitta.

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av författarna