Politik och utveckling i en globaliserad värld : en introduktion (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
218
Utgivningsdatum
2011-10-20
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
230 x 160 x 15 mm
Vikt
330 g
SAB
O
ISBN
9789144070179
Politik och utveckling i en globaliserad värld : en introduktion (häftad)

Politik och utveckling i en globaliserad värld : en introduktion

Häftad Svenska, 2011-10-20
302
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
I en globaliserad, ständigt föränderlig och alltmer sammansatt värld krymper avstånden genom ökad kommunikation, migration och integration. Samtidigt vidgas klyftorna mellan olika grupper av människor. Hur kan vi förstå utveckling i ett sådant sammanhang? Politik och utveckling i en globaliserad värld problematiserar olika perspektiv på samhällsutvecking och diskuterar hur aktörer försöker skapa utveckling via politik och biståndspraktik genom lokala och globala processer.
Författarna utgår från idén att det krävs gränsöverskridande kunskap - över tid, ämnen och sakområden - för att förstå och förklara utveckling som ett komplext samhällsfenomen. I boken analyseras därför samspelet både mellan stat, marknad och samhälle och mellan gamla och nya aktörer i internationellt utvecklingssamarbete. Förutom välfärdsökning och demokratisering behandlas centrala utvecklingsområden som fattigdom, jämlikhet, rättvisa, säkerhet, migration, global hälsa, miljö och klimat. Boken avslutas med en diskussion om hur vi kan studera och praktisera utveckling och även tackla framtida politiska och utvecklingsmässiga utmaningar.
Boken kan användas i undervisning på universitet och högskolor men riktar sig även till en bredare publik med intresse för utvecklingsfrågor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Politik och utveckling i en globaliserad värld : en introduktion
  2. +
  3. Mellan röst och service - Ideella organisationer i lokala välfärdssamhällen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mellan röst och service - Ideella organisatione... av Håkan Johansson, Malin Arvidson, Malin Arvidson, Staffan Johansson, Marie Nordfeldt (häftad).

Köp båda 2 för 595 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna