Periodiska systemet (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
391
Utgivningsdatum
2011-10-20
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
220 x 150 x 20 mm
Vikt
540 g
SAB
Ucea,546
ISBN
9789144070360
Periodiska systemet (häftad)

Periodiska systemet

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2011-10-20
405
Skickas inom 2-5 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
För närvarande känner vi till 118 grundämnen. Koppar var troligen det första grundämne människan lärde sig att utvinna för över 10 000 år sedan, medan ununseptium endast har varit känt sedan april 2010 och ännu inte fått något officiellt namn. Ett åttiotal grundämnen är stabila och bygger upp all känd materia i universum. Ett antal av dessa grundämnen hanterar vi dagligen, t.ex. järn, aluminium och koppar, men faktum är att alla grundämnen som är tillräckligt stabila har funnit mer eller mindre specialiserade användningsområden. De flesta av oss har föreningar av mindre välbekanta grundämnen som neodym i våra hem utan att veta om det. Denna bok är tänkt som en uppslagsbok som snabbt skall ge kortfattad och kondenserad information om samtliga grundämnens fysikaliska och kemiska egenskaper, biologiska roll, förekomst och utvinningsmetoder, användningsområden och historia. Bokens upplägg gör att det snabbt går att finna den sökta informationen samtidigt som det är lätt att jämföra olika grundämnen med varandra. Informationen i boken är vald med omsorg för att göra den kortfattad och lätthanterlig; det mest heltäckande verket om grundämnen och deras kemiska föreningar, Gmelins Handbuch der anorganischen Chemie, omfattade då utgivningen upphörde över 700 volymer! Boken förutsätter inga djupare kemikunskaper och kan således vara användbar även för en bredare allmänhet, även om den primära målgruppen är kemister och kemistuderande.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Periodiska systemet
 2. +
 3. Svenska fossil i ord och bild

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svenska fossil i ord och bild av Claes Bergman, Sven Stridsberg (häftad).

Köp båda 2 för 655 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Periodiska systemet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Ännu en bok om periodiska systemet
  Kemisten, 12 januari 2018

  Känns som en samnanfattning och avskrift av andra liknande böcker på engelska. Väldigt lite ny information som inte kan hittas i andra liknande böcker.

 2. För den kemiskt intresserade
  svenne g, 16 augusti 2015

  Väldigt behändig bok, något av en uppslagsbok över det periodiska systemet. Kortfattad men ändå mkt informativ beskrivning av de enskilda elementen - fysikaliska egenskaper, föreningar, oxidationstal, förekomst/framställning och användning samt även en del historik.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Anders Lennartson