Hälsofrämjande möten : från barnhälsovård till palliativ vård (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
242
Utgivningsdatum
2012-11-09
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
223 x 155 x 13 mm
Vikt
360 g
SAB
Vna
ISBN
9789144070452
Hälsofrämjande möten : från barnhälsovård till palliativ vård (häftad)

Hälsofrämjande möten : från barnhälsovård till palliativ vård

(1 röst)
Häftad Svenska, 2012-11-09
382
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Varje dag sker tusentals möten i svensk hälso- och sjukvård. Dessa möten fungerar många gånger bra och patienten går stärkt ur sitt möte. Men alltför ofta blir det inte så. Det framgår i nationella patientenkäter och forskning.
Det goda, hälsofrämjande mötet stärker människors tilltro till sin egen förmåga. Eftersom tankar och känslor är nära kopplade till fysiologiska reaktioner kan ett hälsofrämjande möte också stärka individens läkeförmåga. Om vi på ett klokt sätt kombinerar dessa kunskaper med andra medicinska landvinningar öppnas nya möjligheter för framtidens hälso- och sjukvård.
Boken beskriver de principer som ett hälsofrämjande möte bygger på och illustrerar hur det kan se ut i praktiken. I boken framgår även att bemötande är en kompetens som går att lära sig. Exempel ges från många delar av vården och författarna representerar flera professioner. De vill med sina erfarenheter stödja det nytänkande som krävs för att få till stånd en mer hälsofrämjande vård och omsorg.
Boken vänder sig till alla som vill utveckla sin förståelse för mötets betydelse för patientens hälsa: yrkesverksamma, studenter på grund- och avancerad nivå, chefer, tjänstemän och beslutsfattare inom hälso- och sjukvård. För den intresserade allmänheten är boken en värdefull guide till en ny patientroll.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hälsofrämjande möten : från barnhälsovård till palliativ vård
  2. +
  3. Grundläggande folkhälsovetenskap

De som köpt den här boken har ofta också köpt Grundläggande folkhälsovetenskap av Kristina Pellmer, Håkan Wramner, Bengt Wramner (häftad).

Köp båda 2 för 788 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Socialmedicin : individ, hälsa och samhälle

    Peter Allebeck, Bo Burström, Gunnel Hensing, Margareta Kristenson

    Socialmedicin handlar om hur människors livsvillkor påverkar sjukdomspanorama och den ojämlika hälsan samt hur hälso- och sjukvården och andra välfärdssystem behöver utvecklas för att möta nya behov. Den här boken ger en grundläggande kunskap om h...