Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
303
Utgivningsdatum
2012-06-08
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
223 x 155 x 20 mm
Vikt
520 g
ISBN
9789144070483
Statistik för hälsovetenskaperna (häftad)

Statistik för hälsovetenskaperna

(21 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad, Svenska, 2012-06-08
414
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast tisdag 19 december kl. 22:00 med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
Den här boken har under flera decennier tillsammans med sin föregångare "Grundläggande statistik" varit en uppskattad och flitigt använd kursbok vid många hälsovetenskapliga universitets- och högskoleutbildningar.

Nu har boken i sin andra upplaga ytterligare moderniserats. Statistikämnet introduceras på ett enkelt, begripligt sätt och logiken förklaras resonemangsvis. Syftet är att alla som vill ska kunna lära sig statistik.

Boken tar upp de viktigaste begreppen och metoderna att beskriva material och att genomföra analyser. Det finns kapitel om studiedesign och om viktiga grundbegrepp. Olika metoder för att presentera material med hjälp av tabeller och diagram samt olika genomsnitts- och spridningsmått redovisas. De mest använda metoderna för statistisk analys beskrivs. Därutöver ingår en del centrala epidemiologiska begrepp och ett kapitel om regression och korrelation. I den här utökade upplagan finns nyskrivna avsnitt om multivariat analys, sannolikhet och regression samt om etik.

Antalet övningsuppgifter med förklarande svar har utökats betydligt, vilket underlättar för självstudier. Exemplen har hämtats från hälsovetenskaperna, dvs de kan beröra yrkesgrupper som folkhälsovetare, sjuksköterskor, sjukgymnaster, arbetsterapeuter, socialarbetare, läkare m fl. Boken lämpar sig därför speciellt för högskole- och universitetsstuderande och yrkesverksamma inom dessa områden. För den som vill arbeta med hjälp av dator finns ett omfattande övningsmaterial på webben.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Statistik för hälsovetenskaperna
 2. +
 3. Vetenskapsteori för nybörjare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vetenskapsteori för nybörjare av Torsten Thurén (häftad).

Köp båda 2 för 646

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Statistik för hälsovetenskaperna. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bokens styrka är att den presenterar statistiken...
  Dick Eric Urban Åhman, 26 november 2013

  Bokens styrka är att den presenterar statistiken logiskt via text istället för via algoritmer. Boken är utmärkt för ex. humanister som har fördomar om att statistik är svårt. Övningsboken är också ett bra komplement till textboken, då statistikkunskapen växer genom en ökad förtrogenhet med dess tillämpningar (d.v.s. lösning av övningsuppgifter).

 2. Pedagogiska förklaringar, bra exempel! Synd att det är...
  guldfisk, 8 november 2013

  Pedagogiska förklaringar, bra exempel! Synd att det är så många siffror för vissa exempeluppgifter, men annars galant! Starkt rekommenderat! Lätt då den är i pocketform!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Göran Ejlertsson

Bloggat om Statistik för hälsovetenskaperna