Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
511
Utgivningsdatum
2013-08-23
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
245 x 170 x 25 mm
Vikt
873 g
SAB
Vs
ISBN
9789144070964
Palliativ vård : begrepp & perspektiv i teori och praktik (häftad)

Palliativ vård : begrepp & perspektiv i teori och praktik

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2013-08-23

Slutsåld

Den här boken bygger på patientnära forskning med fokus på patienters, närståendes och vårdpersonals erfarenheter av sjukdom, döende, död och palliativ vård betraktat ur ett livscykelperspektiv. Den belyser centrala begrepp och perspektiv i teori och praktik via bokens sex delar: Döden i vår samtid, Värdegrund och förhållningssätt, Autonomi, identitet och värdighet, Sorg, tröst och mening, Livet nära döden och Den palliativa vårdens praktik.
Vad som betraktas som en god palliativ vård är inte något statiskt utan varierar med den tid vi lever i och de värderingar som är rådande i samhället. Boken rör därför ett högaktuellt område.
Bokens författare är alla forskare med olika bakgrunder som t.ex. sjuk sköterska, läkare, socionom, etnolog och teolog. Boken vänder sig i första hand till sjuksköterskor på grund- och avancerad nivå, men kan mycket väl användas också inom andra utbildningar. Den kan också läsas av personer som är allmänt intresserade av döende, död och palliativ vård.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Palliativ vård : begrepp & perspektiv i teori och praktik. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Facklitteratur
  Gunilla , 23 september 2016

  Boken presenterar en mycket grundlig och informativ bakgrund och allmänbildande presentation ang vad palliativ vård innebär och vilka svårigheter och forskningsrön som tagits fram.
  Rekommenderas till alla som arbetar inom omvårdnad och socialt arbete.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Palliativ vård : begrepp och perspektiv i teori och praktik

  Birgitta Andershed, Britt-Marie Ternestedt, Anette Alvariza, Magdalena Andersson, Inger Benkel

  Vad är ett gott liv nära döden och hur kan ett sådant främjas? Många olika synsätt existerar sida vid sida och det finns inte enbart ett enkelt svar. För att fånga den enskilda personens behov krävs ett personcentrerat förhållningssätt där patient...

 • De 6 S:n : en modell för personcentrerad palliativ vård

  Britt-Marie Ternestedt, Ingela Henoch, Jane Österlind, Birgitta Andershed

  Praktiskt verksamma sjuksköterskor och omvårdnadsforskare har tillsammans utvecklat De 6 S:n som stöd vid planering, dokumentation och utvärdering av palliativ vård utifrån patientens perspektiv. De 6 S:n vilar på en humanistisk grund och den pall...