Beteendeaktivering vid depression : en handbok för terapeuter (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
234
Utgivningsdatum
2013-01-16
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
230 x 130 x 20 mm
Vikt
350 g
SAB
Vlaab
ISBN
9789144071022
Beteendeaktivering vid depression : en handbok för terapeuter (häftad)

Beteendeaktivering vid depression : en handbok för terapeuter

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2013-01-16
350
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
"Man kan ändra hur man mår genom att ändra hur man gör!" Detta är en av grundprinciperna i Beteendeaktivering vid depression. Beteendeaktivering (BA) är en empiriskt utprövad, strukturerad beteendeterapeutisk metod som visat goda resultat hos deprimerade patienter. I BA arbetar man systematiskt med att hjälpa patienter att förändra sitt beteende så att de kan komma i kontakt med de sidor av tillvaron som ökar engagemang och livsenergi. Metoden är handlingsinriktad och lösningsfokuserad. Man gör en individuali serad kartläggning av vilka specifika handlingar som kan bidra till att bryta det depressiva tillståndet. Tillsammans med terapeuten lägger patienten upp ett skräddarsytt schema, och följer detta istället för att handla utifrån tillfälliga sinnesstämningar. Man ger patienten strategier för att undgå ältande och undvikande beteende, och använder även tekniker för återfallsprevention. Metoden fungerar själv ständigt, men låter sig även kombineras med annan behandling. Boken ger en översikt över teori, praktik och vetenskaplig forskning om beteendeaktivering vid depression, och innehåller även fall exempel och behandlingsuppläggning.

Beteendeaktivering vid depression vänder sig i första hand till blivande och verksamma psykoterapeuter och annan personal inom psykiatrisk vård, men metoden kan även tillämpas inom andra områden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Beteendeaktivering vid depression : en handbok för terapeuter
  2. +
  3. Ta makten över depressionen : förändra dina vanor - förbättra ditt liv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ta makten över depressionen : förändra dina van... av Michael E Addis, Christopher R Martell (inbunden).

Köp båda 2 för 859 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Beteendeaktivering vid depression : en handbok för terapeuter. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Bra för terapeuter
    Albin, 2 juni 2017

    Boken är en bra utgångspunkt för den som vill veta mer om BA och hur man lägger upp en behandling som terapeut. Dock innehåller den tveksamt översatta akronymer från engelska versionen, som snarare rör till det än hjälper.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Beteendeaktivering vid depression : en ha...