Islam (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
398
Utgivningsdatum
2011-11-08
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur
Översättare
Sven-Erik Torhell
Dimensioner
235 x 155 x 25 mm
Vikt
560 g
SAB
297,Cmdd
ISBN
9789144071176
Islam (häftad)

Islam

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2011-11-08
490
Skickas inom 2-5 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Detta klassiska översiktsverk presenteras islamiska trosföreställningar och bruk från islams födelse på 600-talet till dess nutida uppblomstring. Författaren skildrar religionens utveckling med dess historiska och politiska inflytande. Han diskuterar de former som den islamiska tron har antagit inom rätt, teologi och mystik och beskriver muslimers strävan att definiera och följa ett islamiskt sätt att leva. Denna nya upplaga baseras på den fjärde engelska utgåvan. Nytt i boken är:Kapitel fem har reviderats och uppdaterats beträffande Osama bin Ladens inflytande och den fortsatt växande extremismen, relationen mellan islam och våld, betydelsen av jihad, självmordsbombares roll och inflytandet från Saudiarabien.Kapitel sex har uppdaterats och beskriver muslimska förhållningssätt i nya sociala och politiska sammanhang. Här presenteras också samtida muslimska ledares skiftande och konkurrerande positioner - från traditionella till modernistiska - vad gäller frågor om religiös auktoritet, kvinnors rättigheter, sharia, våld och terrorism.Mer utförlig behandling av tidig islam i kapitel ett och två.En utökad tidslinje med viktiga händelser i islams historia. Med sin breda uppläggning ger den här boken en klar inblick i en av världens största religioner. Den är lämplig för kurser i islamologi, jämförande religionsvetenskap och Mellanösterns historia och kultur. Boken är översatt av Sven-Erik Torhell och inleds med ett svenskt företal av professor Mohammad Fazlhashemi.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Islam
  2. +
  3. Judendomen : Kultur, Historia, Tradition

De som köpt den här boken har ofta också köpt Judendomen : Kultur, Historia, Tradition av Bente Groth (inbunden).

Köp båda 2 för 859 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Islam. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Viktig och angelägen
    Susanna, 3 november 2015

    Boken ger innehåller fördjupade kunskaper om islam, inte bara som trosföreställning utan som religion och som civilisation. De politiserade aspekterna av islam genom tiden ger läsaren en förståelsegrund som lätt går förlorad i en tid där västvärldens normer hierarkiskt råder över den muslimska världen.
    Språket har inte ett berättande flyt som gör texten lättläst, snarare tar den sig ett tillkrånglat uttryck som gör att läsningen kräver hög grad av koncentration. Det är den å andra sidan värd.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av John L Esposito