Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
264
Utgivningsdatum
2013-08-27
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Öhlén, Joakim (red.)
Dimensioner
250 x 180 x 15 mm
Vikt
600 g
ISBN
9789144071459
Omvårdnad på avancerad nivå - - kärnkompetenser inom sjuksköterskans specialistområden (bok + digital produkt) (häftad)

Omvårdnad på avancerad nivå - - kärnkompetenser inom sjuksköterskans specialistområden (bok + digital produkt)

(17 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad Svenska, 2013-08-27

Slutsåld

Denna bok och webb är den efterfrågade och fristående fortsättningen på Omvårdnadens grunder. Redan före sin publicering har Omvårdnad

på avancerad nivå varit känd för många under det lekfulla arbetsnamnet Omvårdnadens höjder. Innehållet är två sammanflätade delar: en tryckt bokdel och en digital webbdel. Den senare är helt unik i sitt slag. Ett åttiotal forskande och/eller kliniskt verksamma sjuksköterskor har skapat en digital artikelsamling som beskriver tillämpningen av avancerad omvårdnad inom respektive specialistområde. Webbmaterialet innehåller även sammanfattande ljudklipp, frågor samt den tryckta boken i sin helhet så att den kan läsas på exempelvis iPad. Detta är det första bokverket i Sverige som beskriver huvudområdet omvårdnad på avancerad nivå. Utgångspunkten är de sex kärnkompetenser som är gemensamma för alla professioner inom hälso- och sjukvården och som Svensk sjuksköterskeförening rekommenderar bör utgöra en röd tråd med progression genom utbildningarnas nivåer:

-
Personcentrerad vård

-
Samverkan i team

-
Evidensbaserad vård

-
Förbättringskunskap för kvalitetsutveckling

-
Säker vård 

-
Informations- och kommunikationsteknologi

Tillsammans bildar bok och webb ett gemensamt och mångfaldigt innehåll för specialistsjuksköterskeutbildningarna. Avsikten är att skapa en grund för dessa utbildningar och deras motsvarigheter där omvårdnad på avancerad nivå kan beskrivas och problematiseras. Instruktioner för hur du kommer åt det digitala materialet finns på omslagets insida.

Ämneskoordinatorer och artikelförfattare webben
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Omvårdnad på avancerad nivå - - kärnkompetenser inom sjuksköterskans specialistområden (bok + digital produkt). Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Rekommenderas!
  Emma , 28 september 2016

  Väldigt bra och översiktlig bok över de sex kärnkompetenserna. Väldigt lättläst och får en att reflektera mycket. Även bra innehåll i den nätbaserade delen av boken.

 2. Omvårdnad
  Syster M, 9 maj 2014

  En bra bok som förklarar skillnader och trycker på vissa punkter som är viktiga. Lättläst och enkel att förstå utan krångel.

 3. Mycket användbar bok om specialistsjuksköterskans...
  Helen Fransson, 19 september 2013

  Mycket användbar bok om specialistsjuksköterskans kärnkompetenser, evidensbaserad vård, förbättringsarbete och kvalitetsutveckling. Beskriver modeller på ett lättbegripligt sätt som kan användas i förbättringsarbetet inom vården. Rekommenderas.

Visa alla 3 recensioner

Bokvideo