Det är bra att fråga... : om aspergers syndrom och högfunktionerande autism (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
47
Utgivningsdatum
2011-01-01
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
170 x 130 x 2 mm
Vikt
55 g
SAB
Vlada,Vlb
ISBN
9789144071664
Det är bra att fråga... : om aspergers syndrom och högfunktionerande autism (häftad)

Det är bra att fråga... : om aspergers syndrom och högfunktionerande autism

(10 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad Svenska, 2011-01-01
102
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Barn och tonåringar är olika. Vissa är lite mer olika och kan ha svårt med sådant som att vara med andra i grupp eller att riktigt förstå hur andra ser på saker och hur de tänker. Vissa vill göra allting på sitt eget sätt och vissa är bara intresserade av en enda sak som uppfyller hela deras liv.
Många som är speciella på detta sätt har Aspergers syndrom eller högfungerande autism. Gunilla Gerland som är vuxen nu fick veta att hon har Aspergers syndrom först för några år sedan. Hon har skrivit den här boken för alla de barn och tonåringar som har liknande svårigheter. Det är en viktig bok, faktiskt den enda i sitt slag.
Den bör läsas av alla barn och ungdomar som fått veta att det är Aspergers syndrom eller högfungerande autism som de har. Den kan också läsas av deras skolkamrater, släktingar och andra jämnåriga som de kommer i kontakt med. Även vuxna kan läsa boken så att de bättre kan förstå dem som har Aspergers syndrom.
Det är bra att fråga ... ges numera ut av Studentlitteratur AB. Denna andra upplaga innehåller dock inga förändringar av innehållet jämfört med den första upplagan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Det är bra att fråga... : om aspergers syndrom och högfunktionerande autism
 2. +
 3. Aspergers syndrom - och sedan?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Aspergers syndrom - och sedan? av Gunilla Gerland (häftad).

Köp båda 2 för 225 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Det är bra att fråga... : om aspergers syndrom och högfunktionerande autism. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Enkelt skrivet och bra diskussionsunderlag...
  Xochipilli Celaya, 15 juli 2015

  Boken är lättläst och enligt min uppfattning riktar den sig i första hand mot barn som själv har fått diagnosen Aspergers syndrom eller har någon närstående till exempel ett syskon med denna svårbegripliga diagnos. Med hjälp av bokens enkla och tydliga förklaringar och illustrationer kan föräldrarna öppna rum för dialog, bygga broar till barnets känsloliv och hjälpa henne/honom att bättre förstå sin diagnos, utforska sin individualitet, identifiera sina begränsningar och utvecklingsbehov. Låt... Läs hela recensionen

 2. Bra liten bok
  Marie-Louise Engstrand, 13 februari 2014

  En mycket bra bok att läsa som första bok in i förståelsen av hur det är att leva med diagnosen asperger, både för oss runtomkring som för personen själv. Fungerade i vår familj i unga år.

 3. Det är svårt att betygsätta än så personlig och...
  Eva Holmberg, 17 januari 2014

  Det är svårt att betygsätta än så personlig och "liten" bok som denna. Tycker inte om "medioker" som term men "bra" beror på vad man söker för sorts kunskap. Boken är mycket enkel och söker man fakta och djupare kunskap ska man välja en annan. Själv köpte jag den för att jag tycker det är bra att läsa något skrivet av någon i den grupp människor som det handlar om. Det blir en helt annan sorts kunskap än "forskningsdata". Den kunskapen är viktig.

Visa alla 3 recensioner